Drsní levičáci si došlápli na Jakuba Jandu: Je to plagiátor, jeho lidé nerozumí tomu, k čemu se vyjadřují. A navíc...

10.09.2016 20:56

Server Socialistická Solidarita se ohradil proti článku serveru Hlidacipes.org „Česká extremistická scéna ve službách Kremlu“.

Drsní levičáci si došlápli na Jakuba Jandu: Je to plagiátor, jeho lidé nerozumí tomu, k čemu se vyjadřují. A navíc...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Rudém náměstí v Moskvě

Veronika Víchová mimo jiné píše, že „trockistické skupiny, jako je Socialistická solidarita nebo Levá perspektiva, na svých webových stránkách publikovaly články podporující postoj Ruska v souvislosti s konfliktem na Ukrajině“. A dále: „Náhled na ruskou zahraniční politiku se tak zdá být jedním z mála faktorů propojujícím obě krajní části české extremistické scény.“

  • Celý text je ZDE

Server odmítá, že patří mezi extremisty. „Používání slova ‚extremista‘ je metodologicky pochybné a často slouží jen k apriornímu odsouzení těch, na které je užíváno. Domnívat se, že neonacisté a antifašisté jsou dva stejné extrémy, může jen hlupák,“ píše.

Inkriminovaný článek je sice honosně uveden slovem analýza, podle serveru se však jedná jen o výtah z oné Výroční zprávy o boji proti extremismu za rok 2015 doplněný o pár aktualit. „Proč článek vyšel zrovna teď, když je zpráva MV ČR veřejně přístupná již několik měsíců, je nejasné – asi musela Kremlin Watch Evropských hodnot vykázat činnost,“ podotýká server k instituci, v níž je mediálně nejčinnější Jakub Janda.

„A je to právě tato zpráva, ve které se objevuje informace (a vlastně i formulace) Víchové o našem prokremelském postoji. Bohužel pro Víchovou je tato informace zcela chybná,“ tvrdí server a vysvětluje: „Kdyby si dala tu práci a místo opisování produktů státního aparátu šla k primárním zdrojům, zjistila by, že se k otázce Ukrajiny na našem webu vyjadřovaly v roce 2015 přesně dva články. Články za poslední období týkající se tématu lze najít zde: http://solidarita.socsol.cz/stitky/Ukrajina. Kdyby si články přečetla, zjistila by, že nezastáváme pozice Kremlu, ale postoje protiválečné, kritizujeme jak Západ, tak Rusko,“ píše server s tím, že doufá, že Hlidacipes.org uvede informace v článku na pravou míru.

Nedivíme se, že lidé z Evropských hodnot (ještě k tomu pod vedením plagiátora Jandy) neumí pracovat se zdroji. Že v EH nerozumí věcem, ke kterým se vyjadřují, je už známo. Divíme se, že Hlídací pes dává takovému materiálu prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…