Drsný pravičák Matějka se obul do Člověka v tísni. A přišla odpověď

17.06.2018 16:40

Dlouholetý bloger František Matějka býval členem Svobodných. Dnes vede svou vlastní partaj - Stranu nezávislosti České republiky a stále bedlivě sleduje společenské dění. Nepouští ze zřetele ani dění v Rusku a ve Velké Británii. A zdá se mu, že nezisková organizace Člověk v tísni neměří lidem žijícím v těchto zemích stejným metrem, jak by se na českou neziskovou organizaci placenou i z veřejných peněz slušelo.

Drsný pravičák Matějka se obul do Člověka v tísni. A přišla odpověď
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Oči všech milovníků sportu se dnes upírají k Rusku, kde nejlepší fotbalisté světa svádí boje o titul nejlepšího fotbalového týmu na planetě. Evropská unie využila toho, že se oči desítek milionů lidí upírají právě k Rusku a požádala největší zemi na planetě, aby propustila z vězení ukrajinského režiséra Oleha Sencova a všechny další nelegálně zadržené ukrajinské občany v Rusku a na Krymu.

Česká nezisková organizace Člověk v tísni, která působí v různých koutech světa, aktivitu EU přivítala. „Vítáme rezoluci Evropského parlamentu, která žádá „okamžité a bezpodmínečné“ propuštění Oleha Sencova a všech dalších nelegálně zadržených ukrajinských občanů v Rusku a na Krymu; požaduje svobodu i pro Ojuba Titijeva, ředitele čečenského Memorialu," napsala nezisková organizace na sociální síti Twittwer.

František Matějka taktéž kroutil hlavou nad tím, proč se Člověk v tísni nepere stejně vehementně také za práva aktivisty Tommyho Robinsona vězněného v Británii. Zatímco britská média Robinsona vykreslují jako radikála, který spoluzakládal krajně pravicové sdružení English Defence League, EDL, Matějka o stejném muži píše jako o pravicovém aktivistovi a novináři.

„A britský pravicový aktivista a novinář Tommy Robinson se vašeho zastání nedočká? Já jen, že bych očekával u organizace placené z veřejných peněz rovnou hru a absenci tlačení jednostranné politické agendy," poznamenal Matějka. A dočkal se odpovědi. „V UK nepracujeme a ani se pracovat nechystáme a není v našich silách a ani v našem zájmu se vyjadřovat ke všemu. Preferujeme přinášet a šířit informace ze zemí, kde pracujeme a o problematice, kterou řešíme. Díky za pochopení," zareagoval Člověk v tísni.

Spisovatel Benjamin Kuras, střídavě žijící v Česku a ve Velké Británii, již dříve popsal Tommyho Robinsona jako člověka, který se nebojí informovat o řádění muslimských gangů v tzv. no-go zónách, kam se hned tak někdo neodváží přijít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…