Drtič Babiš: Všude vede ANO. Všude. Nová a zásadní čísla

06.09.2020 21:29

Volební potenciál, který přinesla Česká televize, ukazuje, že ve všech krajích by vyhrálo hnutí ANO Andreje Babiše. A to poměrně drtivě. Druzí by povětšinou mohli být Piráti pod vedením Ivana Bartoše. Průzkum přinesla agentura Kantar.

Drtič Babiš: Všude vede ANO. Všude. Nová a zásadní čísla
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Volební potenciál ukazuje, kolik procent hlasů by politická strana, hnutí či koalice mohly v současnosti hypoteticky získat ve volbách do krajského zastupitelstva, pokud by se k nim přiklonili všichni lidé, kteří tuto volbu reálně zvažují a nevylučují svou účast u voleb. Suma volebních potenciálů není 100 %. Člověk, který vážně zvažuje volbu stran X a Y, je potenciálním voličem obou z nich. Ukazatel aktuálního volebního potenciálu je nutné chápat pro každou stranu odděleně. 

Ve Středočeském kraji by podle volebního potenciálu zvítězilo hnutí ANO Andreje Babiše (29,5 %) následované Piráty (19 %), ODS v koalici s dalšími stranami, dále koalicí STAN, KDU-ČSL a SNK ED. 

V Karlovarském kraji by hnutí ANO dokonce mohlo zvítězit ještě drtivěji (32,5 %), druzí jsou opět Piráti. Plzeňský kraj by rovněž měl přinést vítězství hnutí ANO (32 %), stříbrnou příčku by zde měla obsadit ODS s podporou TOP 09 a nezávislých kandidátů, třetí by měli být s minimálním odstupem Piráti. 

Jihočeský kraj rovněž poukazuje na vítězství babišovců (30 %), následovaní jsou Piráty, ODS a STAN – opět s minimálními odstupy mezi sebou, s výraznějším odstupem právě od hnutí ANO. 

Ještě drtivější by mohlo být vítězství hnutí ANO v Ústeckém kraji (37,5 %), v Kraji Vysočina a Pardubickém, Zlínském, Libereckém a Královéhradeckém kraji osciluje hranice procentního zisku hnutí Andreje Babiše rovněž kolem 30 procent. Nejiná situace je i v kraji Jihomoravském, kolem 35 procent je pak potenciál v Olomouckém kraji. Nejvýrazněji by pak mohlo ANO uspět v Moravskoslezském kraji, kde průzkum ukazuje potenciál 40,5 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…