Drtinová dostane svůj pořad. Co vám na tom vadí, uklidňuje šéf ČT křičící odbory

09.08.2013 14:26

Daniela Drtinová skončí v pořadu Události, komentáře České televize. Odbory ČT za tímto krokem vidí politickou objednávku. Ředitel veřejnoprávní televize Petr Dvořák to ale vidí jinak. Moderátorka prý dostala nabídku na vedení pořadu pod vlastním jménem, což lze jednoznačně považovat za kariérní růst. Co se tedy odborům nelíbí?

Drtinová dostane svůj pořad. Co vám na tom vadí, uklidňuje šéf ČT křičící odbory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

„Mít pořad, který nese Vaše vlastní jméno, a který se navíc vysílá před nejsledovanější zpravodajskou relací, považuji za jednoznačný profesní růst. Naprosto tak nerozumím tomu, proč se odbory proti takové nabídce vymezují, v podstatě tak zcela popírají svoji roli. Vidí-li zde pak politické tlaky, musím konstatovat, že jsou to právě odbory, kdo je do této věci vnáší,“ říká generální ředitel ve vyjádření pro Českou televizi.

Své představy by mohla Daniela Drtinová zrealizovat v pořadu Interview ČT24, jenž je vysílán v prestižním čase před hlavním večerním zpravodajským pořadem ČT Události. Možná se tak zrodí pořad Interview Daniely Drtinové. Po Otázkách Václava Moravce to bude teprve druhý pořad, jenž by se měl opírat o konkrétní osobnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…