Druhého z atentátníků na Charlie Hebdo pohřbili v sobotu před půlnocí u Paříže

18.01.2015 10:25

Jeden z atentátníků na redakci francouzského týdeníku Charlie Hebdo Chérif Kouachi bude pohřben v muslimské sekci hřbitova na pařížském předměstí Gennevilliers. Druhý z bratrů Said byl podle listu Le Parisien pohřben v tichosti v pátek v Remeši. Pohřbu byla přítomna policie, terorista byl uložen do neoznačeného hrobu. Bratři zabili 7. ledna v redakci 12 lidí.

Druhého z atentátníků na Charlie Hebdo pohřbili v sobotu před půlnocí u Paříže
Foto: Charliehebdo.fr, tan
Popisek: Jak vypadal časopis Charlie Hebdo

Starostové obou měst neuspěli ve snaze pohřbům zabránit. Obávali se, že se z nich stanou poutní místa muslimských radikálů nebo vandalů. Podle zákona ale nemohli odmítnout uložení těl lidí, kteří ve městech bydleli.

Pohřeb Chérifa Kouachiho se konal čtvrt hodiny před sobotní půlnocí. Radnice města Gennevilliers oznámila, že jeho manželka tam nebyla, protože si to nepřála. "Nebyl tam nikdo," citovala agentura AFP zástupce radnice.

V Paříži tři střelci minulý týden zabili 17 lidí. Kromě bratří Kouachiů útočil také Amedy Coulibaly, o jehož pohřbení se zatím nerozhodlo. Žil na pařížském předměstí Fontenay-aux-Roses, které ale údajně nemá na svém hřbitově pozemek k pohřbívání muslimů. V úvahu připadá i Mali, odkud pochází teroristova rodina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…