Druhý muž LN: Nemotornosti, jako je jasný názor, se politik nesmí dopustit

01.11.2013 11:38

Vyjednávání o vládě budou i přes rozbouřenou situaci v sociální demokracii pokračovat. Zatím se zdá, že hlavními hráči bude právě ČSSD, hnutí ANO, lidovci a možná i Úsvit přímé demokracie. Podle zástupce šéfredaktora Lidových novin Dalibora Martínka působí úsměvně, jak se lídři stran snaží držet dojem, že klíčem k dohodě je dodržení volebních programů.

Druhý muž LN: Nemotornosti, jako je jasný názor, se politik nesmí dopustit
Foto: Daniela Černá
Popisek: Kdo chtěl, mohl se s politiky vyfotit

Na to, jak je to se sliby, stačí podle Dalibora Martínka krátký pohled. Chleba se prý rozhodně nebude lámat co se týče DPH ani podpory zaměstnanosti, strany se shodnou. "Na překážku mohou být jen nemilé situace, kdy se do plánů dostanou tvrdé, takříkajíc ideologické výjimky. Jako církevní restituce," píše zástupce šéfredaktora ve svém komentáři pro LN.

"S tím si marketingoví experti nedokáží formulačně poradit. Poučení? Nemotornosti, jako je jasný názor, by se měl ambiciózní politik vyvarovat," pokračuje s nadsázkou Martínek.

Výborný tah mincovny

Autor komentáře se pozastavuje i nad rozhodnutím jablonecké České mincovny vyrazit k 75. narozeninám zpěváka Karla Gotta sérii mincí s jeho podobiznou. Toto rozhodnutí považuje Martínek za chytrý marketingový tah. Vzhledem k tomu, že když se řekne mince, má mnoho lidí dojem něčeho oficiálního, může prý firma razit každý měsíc jinou celebritu a zájem médií bude takřka jistý.

"Možná i proto si mincovna myslí, že může svůj produkt nabízet za dvojnásobnou cenu, než je tržní hodnota kovu, na který slavného zpěváka obtiskne," glosuje zástupce šéfredaktora LN.

Brusel jako hromosvod

Úsměvně pak Martínek komentuje novinky z Bruselu, který prý nyní působí jako hromosvod odvádějící část společenského napětí. "No řekněte, kdo by se nerozčílil nad nařízením, že vysavače mají mít napříště omezený výkon. Jen představa, jak člověk marně šudlá koberec, zvyšuje tlak," píše autor komentáře.

"Nebo záměr, že místo jedenácti litrů vody budeme splachovat šesti litry. Ani si nepředstavovat, jak tohle dopadne. Nevypadají ve světle takových zpráv volební výsledky o něco lépe?" ptá se závěrem Dalibor Martínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …