Druhý muž MF Dnes: Ať se česká politika po volbách posune k normálu

30.08.2013 9:05

Od těchto voleb si přeji, aby neukradli jejich výsledek. Podle zástupce šéfredaktora MF DNES Karla Škrabala se tomu v právnické hantýrce říká extenzivní výklad Ústavy. V textu na stránce názorů MF DNES Škrabala píše, že těchto voleb se všichni bojí.

Druhý muž MF Dnes: Ať se česká politika po volbách posune k normálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

Karel Škrabala se ve svém komentáři zabývá otázkou, co se od těchto voleb čeká a také, co si od těchto voleb on sám přeje. „Dobře, vítězství ČSSD je v pořádku a dnešní pravice si ho zaslouží. Otázkou čistě teoretickou je, jak moc si ho zaslouží voliči pravice…“ píše zástupce šéfredaktora MF DNES. “Vlády levice a pravice se ve stabilizovaných demokraciích střídají. V Česku je naopak stabilně nekončící politická krize protkaná skandály. Ať vládne kdo chce. Od těchto voleb bych si přál, aby se česká politika po nich posunula k normálu.“

Karel Škrabala si od těchto voleb prý přeje, aby všem na politické scéně pomohly. „ČSSD k posunu v moderní levici bez postkomunistických manýr a designu. ODS k opoziční očistě a postklausovskému dospění. Lidovcům zpět do Parlamentu, protože je tradiční strana prezentující relevantní postoje. SPOZ bych přál, aby ji voliči umravnili a nestal se z ní nový výtah k moci pro různé šíbry,“ a tak Škrabala vyjmenovává dál přání pro ostatní strany a politické subjekty v naší republice.

V závěru pak píše: „Mám pocit, že těchto voleb se všichni bojí. I já. Politici se buď bojí, že prohrají (třeba ODS), nebo se bojí, že nevyhrají tak moc, jak by potřebovali, aby jim to očekávané vítězství někdo neukradl (třeba ČSSD). Mně bude úplně stačit, když někdo neukradne volební výsledek. Jak by to tak asi mohl udělat? V právnické hantýrce se tomu říká extenzivní výklad Ústavy,“ uzavírá Škrabala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…