Družba politiků s novináři? Podívejte se, jak vypadal jeden vánoční večírek

20.12.2015 12:19

Sedí v kavárně, pohrdavě a znuděně se rozhlíží kolem. Má překřížené všechny končetiny, snad i prsty na nohou.Takto posměšně popsal prý typického pravicového kavárníka slovenský poslanec Luboš Bľaha, člen vládní strany SMER-SD. Inspirací mu byl večírek slovenského Denníku N, o svých dojmech se rozepsal na svém facebookovém profilu.

Družba politiků s novináři? Podívejte se, jak vypadal jeden vánoční večírek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Slovenský poslanec Ľuboš Blaha ze strany Smer

Denník N založili novináři, kteří odešli z novin Sme v době, kdy je převzala finanční skupina Penta. Nemůže se pyšnit vysokou čteností, ale na druhou stranu je oceňován intelektuály a získává ceny, které si žurnalisté rozdávají.

Bľahu zaujalo, že mezi hosty večírku novin, neustále deklarujících svou nezávislost a zásadu "padni komu padni" nechyběl slovenský prezident Andrej Kiska a slovenská expremiérka Iveta Radičová.

Potvrzuje to předklon, v jakém je Denník N vůči Kiskovi

Bľahu ale spíše zaujala fotografie z večírku, která prý krásně vystihuje kavárenský pravicový svět a kterou na svém facebookovém profilu také zveřejnil. „V popředí vidíte Kisku, jak na něj zbožně hledí nějaký oddaný pravicový svazáček, asi redaktor Denníku. Sepjaté ruce, připraven kdykoliv pokleknout a líbat všechno, co je třeba,“ popisuje poslanec zmíněný snímek s tím, že na pozici „svazáčka“ není nic zvláštního. „Jen to potvrzuje předklon, v jakém je Denník N vůči Kiskovi,“ napsal Blaha.

Skoro jsem umřel smíchy

Za pozornost podle něj stojí také trojice hostů sedící u stolu v pozadí. „Skoro jsem umřel smíchy. To jsou momentky, kdy nejsou zapotřebí žádná slova. Úplně stačí obrázek, aby vystihl vše. Přesně tohle je typický pravicový volič, obdivovatel Kisky. Sedí v kavárně, pohrdavě a znuděně se rozhlíží kolem. Má překřížené všechny končetiny, snad i prsty na nohou. Okolo krku má přehozenou teplou šálu, i když v kavárně topení zřejmě funguje. Zuřivě něco ťuká do mobilu, asi mudruje na facebooku. Šíří nenávist, povýšenecky osočuje Slováky. Ta trojice za stolem je prostě božská,” rozepsal se Blaha.

Domnívá se také, že typickým čtenářem novin Denník N je uzavřený, arogantní kavárenský pozér, který předstírá vše od inteligence po morálku. „Nu což, myslím si, že do této společnosti pozvali ty pravé politiky,“ dodal Blaha.

Celý text poslance Bľahy na jeho facebookovém profilu:

Denník N mal večierok. Medzi hosťami nechýbali Andrej Kiska a Iveta Radičová. Pohoda, ako inak. Na tom nie je nič zvláštne, len to potvrdzuje, koho vlastne Denník N reprezentuje. Skôr ma zaujalo niečo iné. Fotografia. Krásne vystihuje kaviarenský pravicový svet. V popredí vidíte Kisku, ako naňho zbožne pozerá nejaký oddaný pravicový zväzáčik, asi redaktor denníka - zopäté ruky, pripravený kedykoľvek pokľaknúť a bozkávať všetko, čo treba... Ale ani to nie je nič zvláštne, len to potvrdzuje predklon, v akom je Denník N voči Kiskovi... Čo fakt stojí za pozornosť, to je trojica hostí pri stole v pozadí. Skoro som umrel od smiechu.

To sú tie momentky, kedy netreba žiadne slová, úplne stačí obrázok, aby vystihol všetko. Presne toto je typický pravicový volič, obdivovateľ Kisku. Sedí v kaviarni, pohrdlivo a znudene pozerá okolo seba; má prekrížené všetky končatiny, možno aj prsty na nohách; okolo krku má prehodený teplý šál, hoci v kaviarni zrejme kúrenie funguje; zúrivo niečo ťuká do mobilu, asi mudruje na facebooku, šíri nenávisť, povýšenecky osočuje Slovákov... Tá trojica za stolom je proste božská

smile emoticon

Typický čitateľ Denníka N (nezovšeobecňujem): uzavretý, arogantný kaviarenský pózer, ktorý predstiera všetko od inteligencie až po morálku... Nuž čo, myslím si, že do tejto spoločnosti pozvali tých pravých politikov

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…