Družba v Plzni: ODS a TOP 09 jdou společně do krajských voleb

17.02.2020 23:15

ODS půjde do podzimních krajských voleb v nové koalici s TOP 09. Vytvoření koaliční kandidátky v pondělí večer odsouhlasila Regionální rada ODS Plzeňský kraj, informuje na svém webu Plzeň.cz.

Družba v Plzni: ODS a TOP 09 jdou společně do krajských voleb
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

Krajský předseda ODS, primátor Martin Baxa, přiblížil, že půjde o kandidátní listinu koalice ODS – TOP 09 pod názvem „ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů“. „Lídrem koaliční kandidátky bude již zvolená lídryně kandidátky ODS pro krajské volby 2020 Ilona Mauritzová,“ dodal.

Mauritzová i Baxa vyjádřili spokojenost nad tím, že ODS a TOP 09 k sobě našly cestu pro krajské volby v Plzeňském kraji. Tuto koaliční kandidátku čeká ještě schvalování na regionálním sněmu ODS dne 31. března 2020.

„Domluvili jsme se s ODS na vytvoření společné kandidátky a koalice. Původně jsme jednali i se STAN,“ potvrdil vznik koalice i krajský šéf TOP 09 Petr Suchý. Lídrem TOP 09 pro krajské volby je současný krajský zastupitel, lékař Richard Pikner. Není ještě jisté, jestli bude kandidovat jako číslo 2 na společné kandidátce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…