Dryml se postavil proti Zemanovi a SPOZ: Chválí Šloufa a mluví o gaunerech kolem Hradu a strany

18.09.2013 9:37

Dva neobyčejně otevřené rozhovory poskytl v jediném dni senátor SPOZ Vladimír Dryml. V nich se ostře opřel do lidí, kteří prý obklopují a ovlivňují prezidenta Miloše Zemana, zejména do lobbisty Martina Nejedlého. Také se několikrát zastal někdejší Zemanovy pravé ruky Miroslava Šloufa, kterého se prý nyní pokoušejí ze strany vyštvat, ačkoliv ji založil a zásluhu má i na jejím postupu.

Dryml se postavil proti Zemanovi a SPOZ: Chválí Šloufa a mluví o gaunerech kolem Hradu a strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

„Po vítězství Miloše Zemana v přímé volbě se na SPOZ nabalili podivní lidé navázaní na přepodivné podnikatelské skupiny a snaží se ho ovládnout,“ prohlašuje v rozhovoru pro server Aktuálně.cz senátor Vladimír Dryml. Tato mladší část strany podle něj chce především dělat byznys a přitom ignoruje demokratické metody a dokonce i stranické stanovy.

Dryml se netají tím, že v souboji zemanovských frakcí stojí na straně odstraněného lídra pražské kandidátky Miroslava Šloufa. „O panu Šloufovi si můžeme myslet, co chceme, ale založil SPOZ, vybudoval ji, organizačně je to velice schopný člověk. Pan prezident mu má být hodně za co vděčný a já nemám rád, když se dobré služby oplácí nevděkem,“ prohlásil pro Aktuálně.cz.

Pro server Česká pozice se rozpovídal ještě otevřeněji. „Šloufova role ve zvolení Miloše Zemana prezidentem je nezpochybnitelná a obrovská. Velmi mě překvapilo, že v den zvolení prezidenta se všichni proti takovému člověku obrátili,“ nechápe senátor. Za vším podle něj stojí politický diletantismus Martina Nejedlého, lobbisty, kterého si Šlouf vychoval a který se nyní postavil proti němu.

Ve straně byla podle něj úplně popřena stranická demokracie, což pocítil on sám na sjezdu krajské organizace v Hradci Králové, kde se s šéfem organizace málem popral. „Byl vyloučen z ČSSD pro rozvracení a najednou se stává předsedou krajské organizace.  Jsou tu intriky, pomluvy,“ říká. Na sněmu se podle něj odehrávaly neuvěřitelné věci, například kandidáti Daniel Hůlka a Miroslav Štěpán na sněm vůbec nedorazili.

Za vedením SPOZ podle Drymla nyní stojí především lobbisticko-ekonomické zájmy. Jmenoval například Tomáše Chrenka, který v prezidentské volbě podporoval Jana Fischera, nyní ministra financí. „Při sestavování takzvané vlády odborníků je přece jasné a čitelné, kdo a kam koho dosadil,“ myslí si.

U zemanovců je podle něj v tomto směru problémem absolutní netransparentnost. „Nebyl by problém, kdyby pan Chrenek přišel a řekl: 'Já jsem Chrenek a tady veřejně dávám SPOZ peníze.' Nebyl by to problém. Pak by jen lidé dávali pozor, není-li ministr zdravotnictví úzce svázaný s firmou Agel,“ myslí si senátor, který je zároveň ředitelem soukromé nemocnice ve Vrchlabí.

Další podezřelou osobou je podle něj Jan Fulík, bezpečnostní ředitel Pražského hradu, který má údajně blízko k exministru obrany Martinu Bartákovi, za jehož působení probíhaly pochybné nákupy zbrojní techniky. „Na jedné straně prezident říká, že je třeba prošetřit kauzy typu CASA, a na druhé je bezpečnostním ředitelem na Hradě Jan Fulík, který roky pracoval na tom, aby se CASA koupily,“ kroutí hlavou Dryml. Fulíka podle něj na Hrad přivedl právě Nejedlý, kterému jej doporučil Barták.

Bývalý předseda zemanovců a nynější prezidentský kancléř Vratislav Mynář je podle něj zase spojen s bývalým ministrem vnitra Ivanem Langerem, který měl zařizovat evropské dotace pro jeho penzion.  

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …