Drž hubu, Jakube Jando... Včerejší estráda pokračuje

23.03.2016 10:35

Úterní teroristické útoky v Bruselu přiměly k horečné aktivitě i think-tank Evropské hodnoty, jehož představitelé okamžitě začali vysvětlovat, jak by se podle nich měl tento problém řešit. Zatímco předseda Radko Hokovský zamířil prezentovat postupy evropského myšlenkového centra do České televize, místopředseda Jakub Janda usedl k Facebooku a šířil evropské hodnoty internetem. Ne každému to pár minut po útocích přišlo vhodné, což však analytika v žádném případě neodradilo.

Drž hubu, Jakube Jando... Včerejší estráda pokračuje
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Anketa

Kterému vrcholnému představiteli EU věříte?

0%
0%
1%
hlasovalo: 29414 lidí

„Jakub Janda, co viděl Brusel tak akorát z rychlíku, se právě přiživuje na dění, rozdává na fb expertní rady a dává rozhovory, co dělat,“ psal na svém facebooku europoslanec ODS Jan Zahradil. On sám má prý pro analytika Evropských hodnot také radu: „Aspoň do zítra držet hubu. Zejména dneska mě to mimořádně sere,“ vysvětlil.

Jakuba Jandu tím k pokání a utišení nepřimněl, právě naopak. „Máme dlouhodobý program, který se islamismu věnuje. Proto se k tomu vyjadřujeme. Pokud Vás ‚to sere‘, není to náš problém,“ vzkázal Zahradilovi v reakci na jeho facebookový post a ještě přidal odkaz na příslušný programový dokument, nazvaný „Program pro soudržnou společnost“. Vyvolal tím spíše posměch dalších diskutujících ve stylu „že se vám ten bod o integraci opravdu povedl“.

Samotný majitel účtu Jan Zahradil Jandu požádal: „Nemluvte pls, když se baví dospělí. Ok?“ a další z diskutujících vyjádřil názor, že všechny neziskové organizace a jejich zaměstnance je třeba ignorovat. „Přesně tak! Třeba ignorovat Institut Václava Klause,“ chytl se toho Janda. A Zahradilovi vzkázal: „Větší míru arogance jsem nikde dlouho neviděl. Užijte si to.“ Jeden z diskutujících se pozastavil nad tím, že když se hlásil k Václavu Klausovi na stáž, arogance mu nevadila. A komentátorka Karolína Stonjeková Jandovi rovnou poradila, ať se, pokud touží vidět ještě větší aroganci, podívá do zrcadla.

Když se přidávali stále další, setřel je Janda slovy: „Reakce tu připomínají profil mluvčího prezidenta republiky.“ Vysloužil si dotazy, zda mu „vytekly nervíky“ a další humorné glosy. Mimo jiné i názor, že „podle Jandy může za atentáty stejně Putin“. Na pomoc mu přišel Pavel Novotný, známý dlouhovlasý expert ČT na Blízký východ, který vyjádřil názor, že hyena je i Jan Zahradil, když se na tragédii politicky přiživuje.

Posléze se přidal další glosátor: „Tohle je roztomilý retro koutek frustrovaných klausovských zombies, dobré, dobré... Připomnělo mi to atmosféru demonstrace na podporu ‚Amnestora‘ Klause: nic nekončí, jedeme dál!“

„Pokud někdo, jehož praktické znalosti a zkušenosti s bojem proti terorismu, integrací muslimských komunit, životem v ‚multikulti‘ společnosti atd. jsou minimální, považuje za nutné vystupovat v roli experta na toto všechno a v den bruselských útoků školit na fb českou veřejnost, pak je to nabubřelé, směšné a zaslouží si být pranýřováno. Failure z hlediska komunikace i sociální ‚empatie‘,“ uzavřel posléze debatu Jan Zahradil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …