Držkopád ČSSD pokračuje. Kraluje Babiš. Kalousek v ohrožení, KDU úplně v... A Okamura?

26.06.2017 14:14

Sněmovní volby by v červnu podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) vyhrálo hnutí ANO 2011 se ziskem 34 procent hlasů. Na druhé místo se v porovnání s květnovým průzkumem vytáhla KSČM se 14,5 procenty. ČSSD s 12 procenty spadla na třetí místo, podobně jako ODS, která by s 11 procenty skončila čtvrtá.

Držkopád ČSSD pokračuje. Kraluje Babiš. Kalousek v ohrožení, KDU úplně v... A Okamura?
Foto: Hans Štembera
Popisek: IV. celostátní sněm hnutí ANO

Do Sněmovny by se dostaly ještě KDU-ČSL a TOP 09. Z ostatních uskupení by bylo vstupu do Sněmovny nejblíže hnutí SPD Tomio Okamury s 4,5 procenty hlasů.

CVVM průzkum provádělo ve dnech 5.6. – 18. 6. formou otevřené otázky, tedy bez nabídky stran či hnutí. „Koalice KDU-ČSL a STAN se v odpovědích neobjevila, kombinace individuálních hlasů pro oba subjekty v modelu činí 8,5 procenta,“ konstatovalo CVVM. Lidovce by totiž volilo 7,5 procenta lidí, Starosty jen jedno procento. Koalice těchto dvou stran přitom pro vstup do Poslanecké sněmovny potřebuje více než 10 procent hlasů.

ANO si v porovnání s květnovým šetřením polepšilo o jeden procentní bod, KSČM o tři procentní body. Sociální demokraté i občanští demokraté si naopak shodně o dva procentní body pohoršili. KDU-ČSL zůstala na svém. TOP 09 by dostala 6,5 procenta, což pro ni znamená jen nepatrné vylepšení výsledku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…