Důchodci, když jste se prali o máslo, zaujali jste mládež. A ta vám složila písničku, zde je VIDEO

31.10.2017 13:41

Ačkoli americká funk-rocková skupina Red Hot Chili Peppers vznikla už v roce 1983, její písničky dodnes baví miliony lidí po celém světě. Fanoušci se však mnohdy stejně dobře baví i nad parodiemi na slavné songy. Internetem teď letí parodie na slavný hit Californication. Tři mladíci z Ústeckého kraje si vzali na paškál Čechy, kteří se v obchodech perou o máslo.

Důchodci, když jste se prali o máslo, zaujali jste mládež. A ta vám složila písničku, zde je VIDEO
Foto: David Hora
Popisek: Máslo, ilustrační foto

V České republice už několik týdnů vládne takřka panická hrůza z toho, že na vánoční cukroví nebude v obchodech dost másla. Obava z nedostatku másla je natolik silná, že jsou lidé schopní se o kostku „měkkého zlata“ poprat přímo v obchodech. Na internetu jsou k vidění videa, na kterých o máslo bojují např. senioři.

Tři mladíky z Ústeckého kraje podobné video inspirovalo ke stvoření parodické písně na originální hit Red Hot Chili Peppers – Californication. Svou upravenou verzi nazvali Malá kostka másla. Jako první o tom informoval český rozhlas.

Celý článek naleznete zde.

„Viděli jsme nějaké video, na kterém se důchodci prali v marketu o máslo, a to na nás tak zapůsobilo, že jsme vymysleli tuhle písničku,“ líčí okolnosti vzniku Malé kostky másla Martin, jeden z autorů.

V písničce se dozvíme, že jsou obchody plné jogurtů, mléka, sušenek a všemožného dalšího zboží, jenže co je to platné, když lidi chtějí máslo.  

„Čím si namažeme chleba, ptám se tě, má lásko včera jsem si zabrečel nad svou výplatní páskou. Co budeme dělat, státe? Zdražuješ nám máslo. Život nemám, prachy neznám, chtěl bych mít jen máslo,“ zpívají dál mladí kluci.

„Sním o malý kostce másla, sním o malý kostce másla, sním o malý kostce másla,“ zní refrén písničky.

Do slovníku některých lidí se vrací věty o tom, že másla není moc a je s ním třeba šetřit, protože bez másla se neobejdeme. Mladíci však dodávají, že je samotné otázka nedostatku másla v obchodech nijak zvlášť netrápí. Souboje o máslo jim zjevně přijdou spíš srandovní.

„Papaláši dál se vozej ve svejch béemwéčkách. Pepa do Lidlu se táhne po znavenejch nožkách. Máslo nemají, důvod nedají. Snili jsme o kostce másla, chtěli jsme jen kostku másla, nedají nám kostku másla, ani kdyby zem se třásla,“ končí song.

Po másle si prý vezmou na paškál i ceny jednotlivých tarifů u mobilních operátorů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…