Duka ji odmítl, na Filozofické fakultě jí tleskali. Přečtěte si sami, co hlásá jeptiška obhajující sexuální menšiny

13.08.2015 21:27

I přestože jí pražský arcibiskup Dominik Duka zakázal vystoupit na církevní půdě, na Prahu nezanevřela. A její vystoupení z větší části zaplnilo aulu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Řeč je o americké řeholnici Jeannine Gramickové, která při přednášce v rámci festivalu homosexuálů Prague Pride kritizovala představitele katolické církve za to, že ignorují šikanu příslušníků sexuálních menšin. Informaci přinesl server Christnet.cz.

Duka ji odmítl, na Filozofické fakultě jí tleskali. Přečtěte si sami, co hlásá jeptiška obhajující sexuální menšiny
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Kardinál Dominik Duka

„Cítila jsem se hluboce v rozpacích. I proto, že představitelé mé, tedy katolické, církve se k problému šikany těchto menšin nevyjadřují,“ řekla jeptiška poté, co se dozvěděla, že nesmí vystoupit na půdě Akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora. 

Podle Gramickové, která se gayům, lesbám, bisexuálům a transsexuálům v katolické církvi věnuje ve Spojených státech už od 70. let, podporuje současný postoj církve k těmto menšinám jen šikanu. Biskupové by dle ní měli problém šikany vůči těmto lidem reflektovat ve svých kázáních i vyjádřeních, symbolem změny je podle ní papež František. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…