Duka o sociálních demokratech: V komisích to podporovali a teď nevychovaně křičí

16.08.2012 17:15

Kardinál Dominik Duka přiznává, že jej senátní neúspěch zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi ani příliš nepřekvapil. Je zklamán, že v otázce nenastal širší konsensus, ale věří, že se současnou podobu církevních restitucí přesto podaří prosadit.

Duka o sociálních demokratech: V komisích to podporovali a teď nevychovaně křičí
Foto: Martin Kovář
Popisek: Arcibiskup Duka s kadidlem

Musím jenom zopakovat, co říkají mnozí, kteří jsou v parlamentu, kteří jsou přesvědčeni, že zákon obhájí,“ věří kardinál podle serveru Týden.cz. Církev je podle něj připravena se obhájit a zodpovědět všechny otázky. „Ale můžeme odpovědět jen tehdy, když skutečně dojde k dialogu,“ vysvětluje Duka, podle kterého však bohužel v poslední době jsou v ČR pouze rozhádané skupiny.

Proto také nechce příkře komentovat některé výpady vůči církvím. „Nebudu komentovat některé opravdu nepravdivé, nevychované a hrubé výroky,“ odmítá. Lidé si podle něj mohou sami udělat obrázek. Připomněl rovněž, že současná podoba zákona byla připravována dlouho a podrobně.

Na těchto vyjednáváních se podle Duky podílela i ČSSD. „Každý občan si může přečíst na webových stránkách, že v těchto komisích byli, že s těmito parametry také i souhlasili,“ říká kardinál Duka na adresu sociálních demokratů, kteří dnes na vyrovnání s církvemi útočí nejvíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…