Duka se jede klanět Mynářovi. Ať si ho vezme čert, přeje Pavel Šafr

20.05.2016 14:51

Arcibiskup pražský Dominik Duka vyrazí v půli června sloužit mši do Osvětiman, odkud pochází hradní kancléř Vratislav Mynář, a na jejichž obyvatele se na Pražském hradě nezapomíná. A redaktorka Svobodného fóra Johana Hovorková přišla na to, že k tomu dojde na příznačné 666. výročí založení obce. Což pobavilo i šéfredaktora Pavla Šafra.

Duka se jede klanět Mynářovi. Ať si ho vezme čert, přeje Pavel Šafr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mše na sv. Vojtěcha. Kardinál Dominik Duka udělil zlatou Svatovojtěšskou medaili Jiřímu Grygarovi a Alexandru Tomskému

„Obyvatelé Osvětiman, z nichž pochází prezidentský kancléř Vratislav Mynář, čas od času jezdí zdarma do Prahy, aby zamávali panu prezidentovi na demonstraci a navštívili Pražský hrad,“ píše Hovorková s tím, že občas přijede i Praha za nimi, jak to bude v případě 666. výročí založení obce, kdy přijede na návštěvu arcibiskup Dominik Duka.

Na návštěvu jej však pozval místní farář, a to k 650. výročí farnosti, nejedná se tak o žádnou akci ve spojení s ďáblem či hradním kancléřem Mynářem.

Celý text zde

Duka prý plánuje navštívit nejen Osvětimany, ale i „poutní místo Klimentek, kde věrozvěstové Cyril a Metoděj dokončili překlad Bible do staroslověnštiny,“ jak uvedl mluvčí Arcibiskupství pražského Aleš Pištora.

„Ať už je to jakkoli, fakt je, že si kardinál s Hradem dobře rozumí,“ poznamenává Hovorková. Církev se s Hradem majetkově vyrovnala, Zeman s Dukou si to vzájemně podepsali a Duka dokonce sloužil mši v Lánech, takže jsou s prezidentem jedna ruka i přes občasnou kritiku.

„Otec arcibiskup Dominik Duka pojede do Mynářových Osvětiman a bude tam sloužit mši. Vesnice slaví čertovské výročí 666 let své existence,“ napsal šéfredaktor Svobodného fóra Pavel Šafr na svém facebooku. Vyjádřil také naději, že až Duka mši v Osvětimanech doslouží, tak že si ho „vezme čert“.

Celý Šafrův příspěvek:

Otec arcibiskup Dominik Duka pojede do Mynářových Osvětiman a bude tam sloužit mši. Vesnice slaví čertovské výročí 666 let své existence. V biblickém Zjevení svatého Jana je číslo šest set šedesát šest označeno za symbol Satana. Očekávám, že vrcholem mše svaté v Osvětimanech bude to, že si otce kardinála Duku vezme čert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

9:55 Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

O Green Dealu i neradostné situaci v českém zemědělství promluvil na setkání Klubu 2019 jeden z nejv…