Duka se sešel s redaktorkou, na kterou křičel. Podívejte se, co se stalo

01.12.2013 8:45

Kardinál Dominik Duka se omluvil redaktorce Českého rozhlasu Hance Shánělové za to, že na ni nedávno v živém vysílání křičel ve spojitosti s církevními restitucemi. Duka byl v předvolebním čase poněkud emotivní a hovořil o hrozbě návratu komunistů k moci. Poté, co byl ve vysílání „ustřižen“, se rozpoutala diskuse, zda to bylo správné rozhodnutí.

Duka se sešel s redaktorkou, na kterou křičel. Podívejte se, co se stalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Chrámu svatého Víta na Pražském hradě sloužil kardinál Dominik Duka půlnoční bohoslužbu

„V době adventní bychom si měli uklidit nejenom doma, ale také ve svých srdcích. Sešel jsem se s redaktorkou Hankou Shánělovou, abych jí popřál klidné prožití adventu, předal ji kytici a omluvil se, že jsem na ni ve vysílání zvýšil hlas. Myslím, že ani jeden z nás se v onom okamžiku nezachoval správně,“ napsal na sociální sítí Facebook nejvyšší hodnostář katolické církve v Česku. A přidal fotografii, na které zmíněnou kytici předává.


Kardinál Dominik Duka s redaktorkou ČRo Hankou Shánělovou (Zdroj: facebook)

Připomeňme, že kardinál vzkypěl v okamžiku, kdy měl ve vysílání Českého rozhlasu komentovat záměr Ministerstva kultury vyjmout Pražský hrad z působnosti církevních restitucí. "Ale vím, že ono zákonné opatření chce vlastně potvrdit rozhodnutí soudruha Klementa Gottwalda. Já už dva roky upozorňuji, že v této zemi nás někteří lidé chtějí připravit o všechnu svobodu a demokracii, kterou jsme si vytrpěli a vybojovali," hřímal pár dní před říjnovými volbami v rozhlase Duka.

V zápětí se rozpoutala diskuse o tom, zda byl tento výstup na místě a zda bylo správné rozhodnutí Českého rozhlasu, na jehož základě byl rozhovor s kardinálem ukončen. Kauzou se zabývaly také Rada Českého rozhlasu a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Přiklonily se na stranu redaktorky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…