Duka varuje: Liberálové zlehčují roli rodiny a prosazují svazky homosexuálů

15.03.2015 18:27

Kardinál Dominik Duka bije na poplach. Liberálové podle jeho názoru i dnes zlehčují roli rodiny a prosazují rovnocenné svazky partnerů stejného pohlaví, což už dnes vede k řadě problémů. Už dnes se zapomíná, že podstatou založení rodiny je zplození dětí a péče o ně.

Duka varuje: Liberálové zlehčují roli rodiny a prosazují svazky homosexuálů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Partneři stejného pohlaví mohou spolu vstupovat do společného svazku a podle Duky, který se vyjádřil pro server Echo24.cz, to není úplně dobře, zvlášť když si uvědomíme, že si někteří starostové berou "ku pomoci" i trikoloru, což je v rozporu se zákonem. Právo na informace o zdravotním stavu partnera, kterým se často argumentuje, bylo možné získat i jinou cestou.

Děti potřebují ke svému vývoji jak mužský, tak ženský vzor

Dopady na rodinu jako základní jednotku společnosti jsou ovšem patrné už dnes. Lidé zapomínají, že slovo rodina vychází ze slova "rod" a počítá s pokračováním rodu, kterého lze biologicky dosáhnout jen spojením muže a ženy.  

"Ta tendence ve veřejném životě tu skutečně je, postupuje. Všechno ale může vypadat jinak, až se jednoho dne, někdy za dvě generace, bude sčítat žeň toho, co dnes podobnými zákony způsobujeme. Přeci už dnes vám psychologové mohou vyprávět o problémech, s nimiž se často musejí vyrovnávat lidé z neúplných rodin, kteří mají problémy s navazováním vztahů, někdy nevědí, jak plnit svou biologickou roli," upozorňuje kardinál Duka.

Za neoddiskutovatelné považuje, že děti potřebují ke svému vývoji jak mužský, tak ženský vzor a pokud je nemají, nesou si to v sobě po zbytek života a má to vliv na jejich další rodinný život. Člověk se v tomto staví proti řádu přírody, který je podle Duky završen Bohem a jen Bůh může vynést konečné slovo v této věci.

Postěžoval si přitom i na média, která podle jeho názoru až příliš málo upozorňují na akce, na nichž je tradiční rodina podpořena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…