Dušan Tříska dostal cenu od Václava Klause. Zasloužil se prý o demokracii

14.04.2016 17:23

Bývalý prezident Václav Klaus ocenil výroční Cenou Institutu Václava Klause ekonoma Dušana Třísku, který je označován za „architekta kuponové privatizace“. Cenu IVK kdysi dostal i bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák či ekonomka Stanislava Janáčková. Informují Novinky.cz.

Dušan Tříska dostal cenu od Václava Klause. Zasloužil se prý o demokracii
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jeden z otců kuponové privatizace Dušan Tříska

Nadešel opět ten čas, kdy Institut Václava Klause naděluje svoje výroční ceny „za dlouhodobý přínos svobodné demokratické společnosti a zásluhy v oblasti společenských věd“. V rok svých sedmdesátých narozenin ji dostal Dušan Tříska, za „významný přínos k transformaci české ekonomiky“.

Předávání se zúčastnila i manželka Václava Klause a česká velvyslankyně na Slovensku Livia Klausová, která měla ve čtvrtek přijmout slovenského premiéra Roberta Fica, ten však ze zdravotních důvodů nedorazil.

Celý text zde

Předání ceny se mimo jiné zúčastnili i zpěvák Ondřej Hejma či bývalý ministr hospodářství Karel Dyba, kterým je Tříska blízký.

„Nebyl pro nás problém Dušana vybrat. Byl výrazná osobnost mezi našimi ekonomy už v závěrečné dekádě komunismu,“ okomentoval předávání ceny sám Klaus, jehož byl Tříska náměstkem na ministerstvu financí v letech 1990-92.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…