Dusno na vládě. Vítač Pelikán, Chovancův trestný čin. Mezi ANO a ČSSD to sršelo kvůli imigrantům

31.05.2017 17:18

Jedna vládní krize skončila a druhá už je na spadnutí. Pustili se totiž do sebe ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) a ministr vnitra Milan Chovanec. Pelikán dokonce Chovance obvinil, že ministr vnitra pravděpodobně porušil zákon. Chovanec se ihned ohradil a vrátil úder.

Dusno na vládě. Vítač Pelikán, Chovancův trestný čin. Mezi ANO a ČSSD to sršelo kvůli imigrantům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán s ministrem vnitra Milanem Chovancem

V rozhovoru pro deník Právo ministr vnitra Milan Chovanec pravil, že Česko do voleb pravděpodobně nepřijme žádné uprchlíky. Ale kdoví, jak to bude po volbách. Chovanec naznačil, že kolegové z hnutí ANO se vyjadřovali pro přijetí uprchlíků. Tím ovšem naštval ministra spravedlnosti Roberta Pelikána. Na sociální síti Twitter Chovance obvinil, že pravděpodobně porušil zákon. 

„Projednávalo se v utajeném režimu, takže: 1.Ch. lže a já nemůžu říct, jak to je. 2. Asi spáchal trestný čin podle par. 317,“ napsal na Twitteru s odkazem na paragraf o utajených informacích a nakládání s nimi.

 

 

Netrvalo však dlouho a ozval se i ministr Chovanec. Ukazuje se prý, že volební kampaň už běží naplno, protože Pelikán roznáší mezi novináři nesmysly o tom, že ministr vnitra nepostupoval v souladu se zákonem.

„Můj názor na přijímání uprchlíků je již několik let stejný a prezentuji ho několikrát měsíčně. A rozhodně se za něj nestydím a nebudu ho tajit! Pan Pelikán je známý vítač, a kdyby se Česká republika řídila podle jeho názorů, tak zde máme stovky, možná tisíce ekonomických migrantů z Afriky i Asie. Chápu, že fabriky vůdce jeho hnutí by měly spoustu levné pracovní síly. Ale pro mne je důležitější náš občan a bezpečnost naší země,“ vrátil ránu Pelikánovi Chovanec.

Jako ministr vnitra je Chovanec rád, že Pelikán nenajde pro svůj postoj většinovou podporu, a tak kolem sebe alespoň kope. Podle Chovance kolem sebe Pelikán kope stejně jako v době reorganizace policie, kdy ministr spravedlnosti hrozil rezignací, jenže nakonec kde nic, tu nic. 

Chovanec proto svou odpověď uzavírá myšlenkou, že Pelikán nedrží slovo, zatímco on jako ministr vnitra si pevně stojí za tím svým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…