Dusno v ČT kvůli pražské dopravě. Lháři, podvodníku, křičel na redaktora exředitel Dvořák

17.10.2013 22:51

Ve čtvrtečních Událostech, komentářích České televize došlo k ostrému střetu mezi někdejším generálním ředitelem Dopravního podniku hlavního města Prahy Martinem Dvořákem a redaktorem Reportérů ČT Lukášem Landou. Došlo na slova o lhářích, manipulátorech a vykonstruované kauze, která prý má vést k prodeji dopravního podniku.

Dusno v ČT kvůli pražské dopravě. Lháři, podvodníku, křičel na redaktora exředitel Dvořák
Foto: tan
Popisek: Bývalý šéf DPP v Praze Martin Dvořák

Někdejší šéf Dopravního podniku hl. města Prahy byl spolu s dalšími osobami obviněn policií za údajně předražený tisk jízdenek. Ve čtvrtečních Událostech, komentářích Dvořák toto obvinění jednoznačně odmítl. Tvrdě přitom kritizoval jak policii, tak Českou televizi.

Skupiny stojící v pozadí

„Jsem přesně obviněn z toho, že jsme použili jednací řízení bez uveřejnění a nikoli standardní otevřené výběrové řízení," poznamenal exředitel DPP s tím, že tento postup považuje za neodporující zákonu. „Mně ta kauza přijde hloupá, protože policie má k diskusi tolik podkladů, že nerozumím tomu, jak mohla napsat na papír to, co napsala,“ podivoval se ve studiu dál Dvořák. Redaktor Landa je podle jeho názoru podvodník a lhář, protože prý zmanipuloval reportáž ve prospěch jedné strany obchodního sporu.

Lukáš Landa toto nařčení ale jednoznačně odmítl a vzápětí se mezi oběma hosty odehrála ostrá slovní přestřelka, kdy si oba muži skákali do řeči a osočovali se z účelového výkladu okolností. Dvořák tvrdil mimo jiné i to, že celá kauza DPP je vykonstruovaná a má vést toliko k devastaci dopravního podniku, aby mohl být následně rozprodán. Tento postup nahrává určitým skupinám. Ony skupiny však Dvořák odmítl specifikovat.

Co má údajně pojit aktéry kauzy

„Já mám k dispozici smlouvu, která říká, že polovina peněz z jízdenek směřuje dál na Panenské ostrovy,“ poznamenal Landa s tím, že Dvořák jako tehdejší generální ředitel DPP mohl nechat zařídit jízdenky o polovinu levnější.

„Já jsem podepisoval všechny smlouvy v dopravním podniku, šlo o tisíce smluv,“ bránil se Dvořák a bleskově dodal, že ve skutečnosti zařídil v dopravním podniku úspory.

Ve vysílání došlo i na advokátní kancelář Šachta & Partners, dnes MSB Legal, která podle Landy spojuje aktéry údajně předražené zakázky, nevyjímaje ani matku pana Dvořáka. Exředitel DPP však v závěru svého vystoupení poznamenal, že jedna advokátní kancelář může mít více klientů a to ještě přitom automaticky neznamená propojení těchto klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…