Důvěra členům vlády: Vede žena, ale jiná ministryně zažila drastický pád

20.05.2014 11:51

Agentura SANEP přinesla nejnovější průzkum důvěry občanů ve členy vlády. Nejdůvěryhodnější je již několik měsíců ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová, kterou na druhém místě doplňuje její stranický kolega Andrej Babiš. Hnutí ANO si však připsalo i největší propadák v podobě ministryně spravedlnosti, ještě před dvěma měsíci třetí nejpopulárnější členky vlády.

Důvěra členům vlády: Vede žena, ale jiná ministryně zažila drastický pád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Bohuslava Sobotky

Anketa

Kdo by měl odstoupit z vlády?

4%
31%
34%
7%
1%
hlasovalo: 31101 lidí

Na prvním místě se umístila ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová, která byla nejdůvěryhodnější i při předchozím průzkumu v březnu. Vedoucí pozici uhájila s přehledem, ačkoliv si pohoršila o dvě procenta. Aktuálně Jourové důvěřuje 45,3 procenta.

S důvěrou 40,6 procenta ji následuje její stranický šéf Andrej Babiš. Ministr financí od minula svou důvěryhodnost navýšil a přeskočil několik kolegů. Těsně i premiéra Bohuslava Sobotku, který je s 40,1 procenty na třetím místě.

Čtvrté místo a druhý největší propadák zaznamenal ministr obrany Martin Stropnický, který pozbyl důvěru více než pěti procent, takže mu v květnu věřilo 39,7 procenta dotázaných. Na pátém místě se za ním umístil ministr vnitra Milan Chovanec.

Celý průzkum ZDE.

Po dvojici ministrů ČSSD Marcel Chládek a Michaela Marksová následuje ministryně spravedlnosti Helena Válková, kterou události posledních měsíců stály přízeň více než deseti procent. Ze třetího místa a víc než čtyřicetiprocentní důvěry tak poklesla na 32,1 %.

V jednom šiku ji pak následují tři ministři za KDU- ČSL, vedeni předsedou Pavlem Bělobrádkem. Až po nich se umístili Lubomír Zaorálek a Jiří Dienstbier, kteří se rovněž podstatně propadli. Na posledních místech se pak (po dvojici hnutí ANO Antonín Prachař, Richard Brabec) umístili sociální demokraté Svatopluk Němeček a Jan Mládek s 23,2 a 19,3 procenty.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…