Důvěra lidu v ministry: Jiří Dienstbier s velkým náskokem první. Od konce

22.09.2015 13:41

Společnost SANEP zveřejnila výsledky posledního průzkumu, jehož cílem bylo hodnocení důvěryhodnosti jednotlivých členů vlády. Na prvním místě se umístil ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš. Naopak na posledním je v současnosti ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Důvěra lidu v ministry: Jiří Dienstbier s velkým náskokem první. Od konce
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

V posledním průzkumu společnosti SANEP se nejlépe hodnoceným politikem vlády premiéra Sobotky stal ministr financí Andrej Babiš. Od posledního průzkumu vzrostlo jeho hodnocení z 2,5 % na 42,3 %.

Na druhém místě je pak samotný premiér Bohuslav Sobotka se 41,6 %. Podle společnosti SANEP za tím pravděpodobně stojí jejich názory na uprchlickou krizi, se kterou se může „výrazná část domácí populace“ ztožnit. Hlasitost, se kterou své názory šíří, pak pomáhá upozadit jiné kauzy, které by mohly negativně ovlivnit jejich hodnocení.

Celý průzkum ZDE

Na třetím místě se v průzkumu umístil ministr vnitra Milan Chovanec, který má důvěru 37,1 % veřejnosti a hned po něm je ministr obrany Martin Stropnický. Oba sdílejí podobné názory na uprchlickou krizi a z toho také těží body.

Velmi dobře se umístila nejnovější členka vlády Kateřina Valachová, která nedávno nahradila Marcela Chládka na pozici ministra školství. Ta získala 31,2 % a umístila se tak na sedmém místě.

Od minulého průzkumu si polepšili ministr dopravy Daniel Ťok a ministr spravedlnosti Robert Pelikán, kteří se v současnosti těší o zhruba procento větší podpoře než v posledním květnovém hodnocení.

Na druhou stranu nejvíce si pohoršil ministr zemědělství Marian Jurečka o 2,6 %. Svůj podíl na tom pravděpodobně má situace v zemědělství ve spojení s ruskými sankcemi na výrobce mléka.

Velmi si také pohoršil ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier, o 2,1 %. S rozdílem vyšším pěti procent je tak stále nejhůře hodnoceným členem současné vlády a svoji pozici pouze upevňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…