Dva afghánští migranti podezřelí z vraždy Němce. Jeho bratr byl pravicový extremista, začali hned tvrdit novináři

09.09.2018 17:48

V Saské Kamenici (Chemnitz) stále ještě neopadly emoce poté, co zde pravděpodobně dva žadatelé o azyl ubodali německého občana, a naši západní sousedi už řeší další podobný případ. Podle informací serveru německého deníku Bild policie z města Köthen na sever od našich hranic zadržela dva Afghánce podezřelé z vraždy dvaadvacetiletého Němce.

Dva afghánští migranti podezřelí z vraždy Němce. Jeho bratr byl pravicový extremista, začali hned tvrdit novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Policie ve městě Köthen v sobotu zadržela dva Afghánce ve věku 18 a 20 let podezřelé z vraždy dvaadvacetiletého Němce. Mladík měl zemřít po hádce na jednom ze zdejších hřišť. V sobotu v noci se tam měli hádat tři Afghánci a jedna těhotná žena. Muži se přeli o to, který z nich přivedl onu ženu do jiného stavu.

K hádce se připletli dva Němci. Mezi Afghánci a Němci došlo k potyčce, za kterou jeden z Němců zaplatil životem. Příčinou smrti mohlo být krvácení do mozku, ale další okolnosti případu policie teprve šetří. V neděli proběhne pitva zavražděného. „Podezřelí jsou dva afghánští žadatelé o azyl ve věku 18 a 20 let,“ prozradil deníku prokurátor Olaf Braun.

Bild tvrdí, že mladý Němec, kterému se při střetu nic nestalo, se ocitl v hledáčku policie. Patří prý k pravicovým extremistům.

Jeden z Afghánců by podle deníku Bild mohl být deportován z Německa. Druhý už údajně dostal azyl. Oficiální místa však tuto informaci odmítla potvrdit či vyvrátit s tím, že se týká řešeného případu.

Na místě neštěstí se začali scházet lidé, pokládali na zem květiny a zapalovali svíčky. Policie má podle všeho obavy z toho, že by smrt mladého Němce mohla v Köthenu vyvolat podobné nepokoje jako v Saské Kamenici, a tentokrát už nechce nechat nic náhodě. Povolala na pomoc stovky policistů z Berlína pro udržení pořádku. Připravené prý má i vodní dělo.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …