A je to jasné: Teroristé, kteří vystříleli pařížskou redakci, chválili Alláha

07.01.2015 12:35

Nejméně 12 mrtvých a deset zraněných, z nichž pět je v kritickém stavu, si dnes vyžádala střelba v pařížském sídle satirického týdeníku Charlie Hebdo. Uvedla to francouzská policie. Mezi oběťmi jsou dva policisté, mezi zraněnými jsou policisté tři. Útočníci utekli z místa ve dvou autech, řekl představitel policie Luc Poignard. Průběh útoku je zatím nejasný. Redakci v minulosti kritizovali muslimové, že prý urážela některými svými karikaturami jejich víru.

A je to jasné: Teroristé, kteří vystříleli pařížskou redakci, chválili Alláha
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

Útok v sídle týdeníku Charlie Hebdo označil prezident Hollande za teroristický čin. Francie jich prý v minulých týdnech několik zmařila.

Podle zdrojů agentury AFP byli útočníky dva muži vyzbrojení mimo jiné útočnou puškou Kalašnikov. "Asi před půlhodinou dva muži v černých kapucích vstoupili do budovy vyzbrojení kalašnikovy. Několik minut poté jsme slyšeli střelbu. Nakonec z budovy utekli," citovala agentura Reuters očitého svědka.

"Je to masakr," řekl Poignard televizní stanici BFM.

Nejvyšší protiteroristický stupeň v pařížské oblasti

Prezident François Hollande se vydal k místu střelby v centru Paříže a svolal na 14:00 SEČ mimořádnou schůzi vlády. Úřady vyhlásily pro celou pařížskou oblast nejvyšší protiteroristický pohotovostní stupeň. Do podobné pohotovosti se ve Francii zapojuje kromě policie i armáda.

Útok v pařížském týdeníku provedli podle Hollandea teroristé

Útok v pařížském sídle satirického týdeníku Charlie Hebdo, při němž zemřelo nejméně 12 lidí, byl bezpochyby teroristickým činem. Podle tiskových agentur to dnes prohlásil francouzský prezident François Hollande. Země podle něj v posledních týdnech zmařila několik závažných teroristických útoků.

Šéf Elysejského paláce, který krátce po útoku dvojice maskovaných mužů zamířil do sídla redakce v centru francouzské metropole, označil útok za "mimořádně barbarský čin". Prezident, který rovněž vyzval Francouze k zachování "národní jednoty", podle prohlášení svého úřadu svolal na 14:00 SEČ krizovou schůzku nejvyšších představitelů vlády.

Úřady po útoku vyhlásily pro celou oblast Paříže nejvyšší protiteroristický pohotovostní stupeň.

Podle posledních informací prý útočnící chválili Alláha.

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…