Dvacet minut chvály za přebytek ve státním rozpočtu. V rádiu vystoupil Babišův poradce

03.01.2017 19:46

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl ekonom Aleš Michl. Ten je mimo jiné externím poradcem ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Dvacet minut chvály za přebytek ve státním rozpočtu. V rádiu vystoupil Babišův poradce
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ekonom Aleš Michl na besedě se student VŠB-TU Ostrava

„Odměnu by měli dostat všichni občané této země,“ podotkl úvodem k ohlášenému rekordnímu přebytku ekonom Aleš Michl. Pochválil, že nejvíce lidí v Česku pracuje, zvýšily se daně a podařilo se také navýšit odvody daní. „Ministerstvo financí by mělo zlepšit plánování, ale zaplať pánbůh za ten přebytek,“ dodal Michl.

To, že ekonomika roste, zapříčinila i vláda. „Důležité je, kdo dostal peníze z EU, kdo je začal investovat. Začala se tvořit i nová pracovní místa. Ekonomika se nakopla,“ poznamenal k tomu Michl. Menší množství investic je podle něj z toho důvodu, že neexistovaly projekty. To pokládá za chybu předchozích garnitur. 

„Dříve tady bylo kradení na denním pořádku. Zaplať pánbůh tady dělá někdo něco pro to, že někdo dělá osvětu a šíří myšlenku, že se daně mají platit,“ uvedl v rozhovoru rovněž ekonom. 

Závěrem pak zmínil, že souhlasí s tím, aby státní dluh byl snižován právě financemi z přebytku rozpočtu. Kdyby existovaly smysluplné projekty, tak by však peníze dal i do investic. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…