Dvacet procent. Nový šéf kampaně ČSSD očekává vzestup strany

07.07.2017 19:32

Nový šéf kampaně ČSSD Robert Žanony věří, že současný volební lídr Lubomír Zaorálek je pro úspěch strany lepší než premiér Bohuslav Sobotka. Ve voličích podle něj totiž Zaorálek budí důvěru. Uvedl to pro server iHNed.cz.

Dvacet procent. Nový šéf kampaně ČSSD očekává vzestup strany
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Žanony podle svých slov ve volbách nespoléhá na hesla či stranické značky, ale sázet chce hlavně na osobnosti. Volby totiž podle jeho názoru vyhrávají silní kandidáti. Než tak strana spustí svou propagaci, budou se její lídři nejen fotit, ale také učit správně mluvit. 

„Lidé jsou si jistí tím, co od pana Zaorálka mohou očekávat. Víc než od jiných politiků,“ chválí Žanony nového volebního lídra ČSSD. Ten podle jeho slov bude komunikovat hlavní sdělení strany a půjde také do debat. 

Původní text ZDE.

Cílem Zaorálka je dosáhnout v říjnových sněmovních volbách 25 procent hlasů. Strana se přitom v předvolebních průzkumech pohybuje kolem deseti procent. Žanony je však v tomto ohledu pesimistou. „Je to hra s čísly. Určitě je šance jít ke 20 procentům,“ uvedl. Kampaň prý strana představí v srpnu, zabránit chce především vnitrostranickým roztržkám a nejasnostem ve zdlouhavém rozhodování.

Žanony dosud pracoval na úspěšné propagaci slovenského premiéra Roberta Fica (SMER-SD). Slovenskou agenturu mají i občanští demokraté. Hnutí ANO spolupracuje s americkým expertem Alexanderem Braunem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…