Dvakrát fuj! ulevil si doktor Macek nad Babišem a žokejem Váňou

14.10.2013 11:28

Legendární jezdec Josef Váňa neukončil svou dlouholetou kariéru zrovna šťastným způsobem. Po nedokončeném závodu ve vyjádření pro novináře veřejně podpořil hnutí ANO podnikatele a miliardáře Andreje Babiše. Ke kritice si přisazuje i glosátor a bývalý politik Miroslav Macek.

Dvakrát fuj! ulevil si doktor Macek nad Babišem a žokejem Váňou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Vyčítáte žokeji Josefu Váňovi, že podpořil Babiše?

50%
36%
hlasovalo: 4364 lidí

"Člověk by řekl (bez ohledu na detektivky Dicka Francise), že jezdecký sport je sport gentlemanů a hlavně fair-play. To, co včera po příchodu do cíle Velké pardubické ovšem udělal žokej Josef Váňa starší, tedy to, že neváhal v přímém sportovním přenosu vychválit Babiše, rozhodně fair-play nebylo a Josef Váňa tak zakončil svoji kariéru velmi nečestným a nechutným způsobem," píše Macek na svém webu hned na úvod pondělní glosy.

Zároveň je prý na tomto příkladu vidět, jak média zkreslují informace, podle Macka zafungovala "autocensura presstitutek". Zatímco totiž sociální sítě byly plné vesměs negativních odsudků, Lidové noviny, které patří Babišovi, o tom prý nepřinesly ani zmínku.

Zaneprázdněný Andrej Babiš?

Přímo do Babiše se Macek pouští kvůli tomu, že ani on osobně, ani žádný ze svědků nedorazil k bratislavskému soudu, který měl rozhodnout o tom, zda Andrej Babiš spolupracoval či nespolupracoval s komunistickou rozvědkou.

Macek nepřímo poukazuje na to, že Babiš se soudu nezúčastnil proto, aby byl odročen, tudíž nemohl vynést verdikt dříve než po volbách. Argument právníků, že Babiš je velmi zaneprázdněn, považuje Macek za pouhou zástěrku. Podnikatel má prý času dost, když se může účastnit tolika "nesmyslných debat".

Co přesně napsal doktor Macek na svůj web:

Člověk by řekl (bez ohledu na detektivky Dicka Francise), že jezdecký sport je sport gentlemanů a hlavně fair -play. To, co včera po příchodu do cíle Velké pardubické ovšem udělal žokej Josef Váňa starší, tedy to, že neváhal v přímém sportovním přenosu vychválit Babiše, rozhodně fair play nebylo a Josef Váňa tak zakončil svoji kariéru velmi nečestným a nechutným způsobem. Autocensura presstitutek pak na sebe nedala dlouho čekat: ačkoliv sociální sítě byly plné vesměs negativních odsudků, dnešní Babišovy Lidovky o tom nepřinesly ani řádku. Dvakrát fuj!

K bratislavskému soudu, který měl rozhodnout o tom, zda Andrej Babiš spolupracoval či nespolupracoval s komunistickou rozvědkou, nepřišel ani Babiš, ani svědkové. Babišovi právníci omluvili jeho nepřítomnost „vysokou pracovní zaneprázdněností svého klienta“, což je ovšem nesmysl, neboť má spoustu a spoustu času účastnit se nesmyslných předvolebních debat. Soud byl odročen, jak jinak, až na leden, po volbách…

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…