Dvanáctiletou dceru prodal za stádo krav. A tu pak několik měsíců v kuse znásilňovali

19.07.2016 18:52

Ve dvanácti letech vyměnil dceru za dvanáct krav. Tu pak čekalo 11 měsíců znásilňování a porod nechtěného potomka. O situaci v Tanzanii informuje na základě zpravodajství Al-Džazíry také server Echo24.cz.

Dvanáctiletou dceru prodal za stádo krav. A tu pak několik měsíců v kuse znásilňovali
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Grace vyměnil otec za dvanáctihlavé stádo, i přestože ženicha nikdy předtím neviděl. V Tanzanii jde totiž o celé jmění. Z tragického života pak nebohou dívenku vysvobodila až smrtelná nehoda manžela. „Když se na ně podívám, stále cítím ve svém srdci hořkost,“ popisuje Grace své trauma při pohledu na stádo krav, jež se i v současné době pasou kolem otcova domu. Její otec sice celého obchodu lituje, i tak si cestu ke Grace hledá velmi těžko. Ta se totiž bojí, že otec je schopen ji prodat znovu.

Původní text ZDE.

V zemi nejde o nic neojedinělého, je to poměrně běžná praxe. Muži na severu země totiž praktikují rituál Kupura, za nímž se skrývají alkohol, maso a ženy. Jak uvedl vládní pracovník Revocatus Itendelebanya, ten slogan mají v krvi. Podle nich z nich tyto tři věci dělají muže. 

Právě v rámci rituálu je vytipována oběť, na niž se muži zaměří a následně ji například při cestě do školy nebo při procházce unesou. I přesto zůstávají rodiče takovýchto děvčat klidní. Vědí, že v blízké době muži přijdou a chtějí zaplatit. A právě krávy jsou zde nejvyšším platidlem.

Tanzanijci totiž dívky nepovažují za užitečné, jde pouze o další hladový krk. Proto je pro ně výhodné se takto jednoho strávníka zbavit a ještě za něj dostat obživu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…