Dvě miliardy nestačí. Český rozhlas bude stát v příštím roce zase víc peněz

14.12.2016 19:19

Do plánovaných nákladů schváleného rozpočtu pro rok 2017 byly zakalkulovány takzvaně rozvojové projekty Českého rozhlasu, především provoz nového Centra dopravních informací, zřízení postu zahraničního zpravodaje v Číně, posílení rozpočtu Nových médií, výroby a hlavních stanic Českého rozhlasu – Radiožurnálu a Dvojky, ale i navýšení prostředků na vývoj nových formátů. Meziročně jsou výrazně navýšeny i náklady na digitalizaci vysílání Českého rozhlasu.

Dvě miliardy nestačí. Český rozhlas bude stát v příštím roce zase víc peněz
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V předkládaném rozpočtu, jak uvádí právě vydané tiskové materiály, navíc není zahrnuta žádná finanční rezerva. Potenciální vícenáklady, respektive krytí mimořádných potřeb vzniklých v roce 2017, tak prý bude primárně hrazeno úsporami vytvořenými „racionalizačními opatřeními v programových i servisních divizích během roku“ a řešeno případnou „realokací plánovaných finančních prostředků“, stojí ve zprávě.

Letošní rozpočet z hlediska nákladů přitom činil 2 miliardy a 205 milionů, pro rok 2017 bylo schváleno navýšení o dalších 30 milionů. Jen náklady na služby budou stát přes 869 milionů, náklady na provoz pak přesáhnou 67 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…