Dvě podezřelá úmrtí v blízkosti Babiše, napsal Jakl. Prý mu radili to nezveřejňovat

27.08.2015 19:50

Ladislav Jakl publikoval svou domněnku. Myslí si, že ministr financí Andrej Babiš stojí za podezřelými úmrtími dvou lidí, kteří mu byli jak profesně, tak i osobně blízcí. Údajně zemřeli na „smrtelnou nemoc, které se říká ‚moc toho vědět‘“.

Dvě podezřelá úmrtí v blízkosti Babiše, napsal Jakl. Prý mu radili to nezveřejňovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl, tajemník bývalého prezidenta Klause

První byl v listopadu 2007 Tomáš Kejla, který Babišovi sjednával „schůzky s různými osobami mocenských a obchodních struktur“. Jakl byl prý sám účastníkem dvou takových schůzek. Kejla následně zemřel. Někdo tvrdí, že na ránu do hlavy, někdo na krvavé zranění, oficiálně však nešťastnou náhodou.

O osm let později, březen 2015, umírá Peter Kovarčík, slovenský podnikatel a do určité doby přítel a kolega Andreje Babiše. Také rána do hlavy nebo krvavé zranění, spíše ale opět nešťastná náhoda. „To je nám kolem pana Babiše smrtících náhod, že?“

Kovarčík byl Babišův spolužák, oba spolu byli na cestě do Maroka, oba spolu velmi rychle zbohatli. „Kontakty z pézetky uměli využít šikovně.“ V závěru však jejich vztahy v mnohém ochladly. Kovarčík totiž tvrdil, že „počátky Babišova zázračného zbohatnutí byly provázeny velmi podezřelými okolnostmi“.

„Že jsou to všechno jen mé domněnky? Jistě. Já si to tak ale opravdu myslím,“ píše Jakl a dodává, že i domněnky se mají zveřejňovat, když se o něco opírají, na otázky však odpovědět neumí. „Jiní by ale mohli konat a na ty otázky hledat odpovědi, třeba hlídací psi naší demokracie,“ myslí si Jakl.

V současnosti však většina lidí, která by mohla někde pravdu dohledat, je na nějaké výplatní pásce Andreje Babiše. Novináři, protikorupční fondy, vlastně všichni.

„Ani já bych o tom prý neměl mluvit nahlas, jak mi radili někteří mí přátelé,“ říká Jakl a dodává, že ochranku si ale platit nebude. Protože kdyby skončil jako Kovarčík či Kejla, svou domněnku si tím akorát potvrdí.

  • Celý text Ladislava Jakla ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…