Dvě stě tisíc ruských vojáků je už na Ukrajině. Chystá se velká invaze, nedělám si legraci, varoval národ prezident Porošenko

18.07.2015 7:38

Ukrajina je v ohrožení. „Mám informace ze zdrojů rozvědky, že invaze bude,“ citovala ukrajinského prezidenta Petra Porošenka tamní agentura UNN. Informoval o tom server Prvnízpravy.cz, který ale upozornil, že je obtížné určit, z jakých zdrojů Porošenko opravdu vychází.

Dvě stě tisíc ruských vojáků je už na Ukrajině. Chystá se velká invaze, nedělám si legraci, varoval národ prezident Porošenko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Ukrajinský prezident totiž nedávno tvrdil, že na Ukrajině působí 9 tisíc ruských vojáků. Posléze italskému tisku Corriere Della Sera sdělil, že je na Ukrajině již 200 tisíc ruských vojáků. Což je ovšem šestina celkového počtu armády Ruské federace.

Den předtím koordinátor skupiny „Informační odpor“ Dmitrij Tymčuk prohlásil, že se Rusko chystá převést speciální síly z Rostovského regionu na území Ukrajiny.

Podle serveru je zřejmé, že tato prohlášení mají přispět k finanční, vojenské a zbrojní pomoci Ukrajině.

Moskva opakovaně popírá přítomnost pravidelných jednotek v Donbasu a tvrdí, že Ruská federace není žádnou ze stran „ukrajinského domácího“ konfliktu.

Celý text je ZDE

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…