Dvě valašská děvčata na jednom gauči s Jiřím Čunkem. Podívejte se, kterak to dopadlo

15.12.2014 14:14

Rozhovor s novým starostou Vsetína Jiřím Čunkem, bývalým šéfem lidovců a stávajícím senátorem, vedly dvě mladé a pohledné redaktorky regionálního periodika Jalovec Barbora Štach a Eliška Kesslar. Poněkud netradičně všichni tři nediskutovali u stolu, ale na jednom gauči.

Dvě valašská děvčata na jednom gauči s Jiřím Čunkem. Podívejte se, kterak to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Anketa

Považujete za svou morální povinnost přijmout do ČR uprchlíky ze Sýrie, Afriky či odjinud, kde je bída nebo se tam válčí?

43%
57%
hlasovalo: 22598 lidí

V úvodu pořadu, který byl natáčen v den, kdy byl Čunek první den ve funkci starosty, vysvětlil, že byl starostou Vsetína zvolen již počtvrté.

Čunek musel čelit například otázce, proč se dosud málo účastnil jednání vsetínského zastupitelstva. Politik naznačil, že harmonogram jednání vsetínského zastupitelstva byl možná předem nastaven tak, aby kolidoval s jeho senátorským programem. A uvedl, že ti, kteří ve Vsetíně dosud vládli, byli rádi, když on na jednání zastupitelstva není přítomen.

Za neopravený zimní stadion může bývalá sekretářka

Reagoval i na obvinění jednoho ze zastupitelů, podle něhož právě Čunek může za to, že Vsetín nemá nový zimní stadion. Čunek reagoval tím, že oprava zimního stadionu ve Vsetíně se velmi přiblížila, když byl ministrem a současně i vicepremiérem české vlády. „No ale pak se objevila jedna „dobrá“ osoba, která mi způsobila takové problémy, že ty plány padly,“ uvedl v narážce na svou bývalou sekretářku Marcelu Urbanovou, která jej v roce 2006 obvinila z pracovní diskriminace a sexuálního obtěžování. Čunek to označil za mstu za její propuštění, respektive pokus ovlivnit projednávání její žádosti o snížení nájmu za restauraci v radě města, a podal na ni trestní oznámení pro pomluvu a vydírání.

Prioritou je oprava radnice a kulturáku

Za své priority Čunek označil rekonstrukci radnice a kulturního domu, v nichž se prý nedovírají okna a účty za topení jsou tak enormně vysoké.

Za důležité také považuje provádět investiční akce tak, aby probíhaly pokud možno současně, aby obyvatelé nebyli pracemi obtěžováni dvakrát. „Radši tu akci udělejme později, ale ať je to naráz,“ podotkl.

Na otázku, zda chystá na radnici personální změny, uvedl jen obecně, že ti, kteří na svou práci nestačí, budou muset dělat jinou. V ruce prý ale nemá seznam lidí, kteří by měli z radnice odejít. Město prý také musí rychleji vyřizovat záležitosti občanů.

V narážce na aféru rozvířenou jeho bývalou sekretářkou musel Čunek také čelit dotazu, zda už má vybranou sekretářku. „Nějak se to řeší a během pár dní se dozvíte, kdo to bude,“ odpověděl. Závěrem vyjádřil naději, že nejen Vsetín, ale celé Valašsko bude mít ze spojení jeho senátorské a starostovské funkce víc než doposud.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…