Dvě vejce, holé pozadí a desítky tisíc lidí. Stropnický shrnul dění kolem konvoje

05.04.2015 20:30

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) byl hlavním hostem nedělního pořadu České televize Týden v politice. Komentoval především průjezd amerického vojenského konvoje Českem, kterým tento týden naše země žila. Stropnický je spokojen. Náladu ve společnosti prý ostatně odráží i složení poslanecké sněmovny.

Dvě vejce, holé pozadí a desítky tisíc lidí. Stropnický shrnul dění kolem konvoje
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Hned v úvodu zkonstatoval, že vřelost, s jakou byl armádní konvoj přivítán, překvapila asi všechny. Já vám můžu říct, že na vojáky letěla asi dvě vejce a bylo vystaveno jedno holé hýždě, ale podle našich zjištění bylo na místech zastávek celkem asi na 40 tisíc lidí, a to v to nepočítám ty, kteří stáli kolem silnic,“ shrnul dění kolem konvoje Stropnický.

Svým způsobem je pro nás prý veliká výhoda, že nejsme hraniční zemí Aliance, takže není důvod k umísťování stálé základny na našem území. Pravda je, že se u nás konají pravidelná cvičení členů Aliance, ale to už trvá léta a jejich plán je rozepsán i do budoucna. Platí však také, že máme vybudované kapacity pro případ, že by byl ohrožen některý z našich sousedů. „A v případě ohrožení našeho státu si neumím představit, že by někteří lidé říkali, jak nestojí o pomoc spojenců,“ pokračoval ministr.

To, že jsme čitelným partnerem Aliance, odrážejí v podstatě i naše parlamentní volby, většina stran ve sněmovně se k NATO hlásí. Jedna výjimka tam je a podle Stropnického to asi tak odpovídá reálným postojům ve společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…