Džamila Stehlíková hovořila s aktivistou Pražského Majdanu o Zemanovi. Kdo obdivně hledí na Hrad, nechť raději nečte

17.06.2015 9:02

„Český prezident Miloš Zeman zneužívá svoji pozici a místo zájmů Česka soustavně prosazuje zájmy putinovského Ruska. U našich partnerů v NATO a EU nám tím způsobuje ztrátu absolutní důvěry a devastuje mezinárodní prestiž ČR,“ říká o české hlavě státu psychiatrička a exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková. Podle ní je možné, že prezident Zeman je zkorumpovaný.

Džamila Stehlíková hovořila s aktivistou Pražského Majdanu o Zemanovi. Kdo obdivně hledí na Hrad, nechť raději nečte
Foto: wikipedia.org
Popisek: Džamila Stehlíková

Stehlíková tvrdí, že v očích řadových Rusů, a nejen Rusů, symbolizuje Zeman roztříštěnost a nejednotu EU v otázce sankcí, přičemž rozostřuje hranice nepřijatelnosti ruské okupace Krymu a války proti Ukrajině.

„V rukou oficiální ruské propagandy se stává důkazem toho, že Evropa jako celek a jednotlivé evropské státy nerozhodují o svém osudu podle vůle svobodných občanů, nýbrž že se sklání pod diktátorskou taktovkou Spojených států a prezidenta Obamy. Hlavním cílem USA je podle ruské propagandy světová nadvláda a ponížení Ruska,“ říká Stehlíková v rozhovoru s aktivistou Pražského Majdanu Tomaszem Peszynskim pro Východoevropskou agenturu pro boj s ruskou propagandou.

Zeman dle ní zneužívá pozici prezidenta evropského státu, aby za Putina tahal kaštany z ohně a neúnavně mu „prošlapával“ cestičku v Evropě v situaci, kdy ruský prezident trpí mezinárodní izolací a vyřazením Ruska z elitních mezinárodních svazků.

Stehlíková rovněž upozorňuje na to, že se znovu objevily spekulace, že Zeman byl zvolen českým prezidentem se značnou podporou ruských peněz. V rozhovoru pro Reflex o tom mluvil například šachový velmistr, signatář kampaně Putin musí odejít, ruský opoziční demokratický politik Garry Kasparov. „Taktika korumpování zahraničních politiků byla velmi často používána ještě za dob bývalého Sovětského Svazu a bývalý podplukovník KGB Vladimir Putin jistě tuto taktiku nebude opouštět,“ je přesvědčena Stehlíková.

Celý rozhovor k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…