EET ještě nefunguje, a Babiš už teď plánuje utratit přes 50 milionů. Ministr se brání

22.05.2015 21:33

O elektronické evidenci tržeb se stále jen mluví, legislativně zatím zakotvena není. Ale Ministerstvo financí Andreje Babiše (ANO) za projekt už teď utratilo miliony a dalších padesát milionů už má na projekt smluvně navázáno. Informuje o tom Česká televize. Babiš mluví o útoku z ČSSD.

EET ještě nefunguje, a Babiš už teď plánuje utratit přes 50 milionů. Ministr se brání
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na besedě v Ostravě byl Andrej Babiš v dobré náladě

„Ministerstvo financí a jemu podřízené organizace připouštějí, že za konzultační a mediální služby spojené s evidencí tržeb zatím utratily celkem tři a půl milionu a na dalších téměř 50 milionů už uzavřely smlouvu,“ dočtete se na webu veřejnoprávní televize. Prezident NKÚ Miloslav Kala upozorňuje, že státní peníze lze utrácet jen v souladu se zákonem, a v případě EET je problém, že vlastně ještě žádný zákon schválen nebyl.

Babiš ale tvrdí, že se vše děje až po konzultaci s právníky. Věří navíc, že elektronická evidence tržeb přinese do státní kasy desítky miliard korun. Dodává také, že Kala býval členem ČSSD, takže v tomto smyslu nelze vyloučit ani politický útok proti Ministerstvu financí s pozadím v ČSSD.

Ať tak či tak, není jisté, že elektronická evidence tržeb skutečně ovlivní životy českých občanů. Pravicová opozice totiž slibuje, že sáhne k obstrukcím klidně až do konce tohoto volebního období jen proto, aby tento záměr Ministerstva financí neprošel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…