ERA oslavila 60 let založení letecké organizace Eurocae

16.05.2023 14:17 | Tisková zpráva

Expert ERA na technologie pro civilní letový provoz se koncem dubna zúčastnil sympozia k oslavě 60 let působení evropské organizace pro letectví Eurocae. Sympozium se konalo v prostorách letiště a zároveň muzea letecké dopravy Le Bourget v Paříži.

ERA oslavila 60 let založení letecké organizace Eurocae
Foto: Archiv ERA
Popisek: ERA oslavila výročí letecké organizace Eurocae

Dvoudenní konference plná přednášek a setkání byla rozdělena do osmi diskusních panelů, jejichž účastníci probírali vize letectví v různých doménách, např.: bezpilotní létání, dekarbonizace letectví, budoucnost spektra nebo využití umělé inteligence. Zazněly zde i vize budoucnosti pohledem Evropské komise, Programu SESAR nebo organizace EASA. Současně se konalo valné shromáždění Eurocae, kde byli zvoleni noví členové a prezident.
 
ERA je po léta aktivním členem Eurocae a její specialisté v jejím rámci působí jako spoluautoři standardů tvořených v pracovních skupinách.
 
Letiště Paříž – Le Bourget se nachází 13 km severovýchodně od Paříže a je to nejstarší civilní pařížské letiště. Bylo otevřeno v roce 1919 a právě zde přistál Charles Lindbergh po svém přeletu Atlantiku v roce 1927. Historické budovy terminálu byly zprovozněny v roce 1937 u příležitosti světové výstavy v Paříži a po zničení během druhé světové války byly rekonstruovány podle původních plánů. Letiště sloužilo svému účelu až do 70. let, v současnosti zde sídlí letecké muzeum.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…