EU chystá další útok na naši svobodu, varuje několikanásobný bloger roku

04.12.2015 12:04

Spoluzakladatel strany Svobodných František Matějka bije na poplach. Evropská unie prý chystá další útok na naši svobodu, na svobodu slova, kterou hodlá regulovat na sociální síti Facebook. Současná moc už má jasno, co je dnes dobře a co špatně. Správnou cestu představuje Majdan na Ukrajině, falešné zbraně hromadného ničení v Iráku nebo tzv. arabské jaro.

EU chystá další útok na naši svobodu, varuje několikanásobný bloger roku
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„O tom, co je a co není dezinformace, má současná státní moc jasno. Vše, co je oficiálním postojem EU, je informace hodna očí a sluchu občana, zatímco vše, co podkopává úsilí o vytvoření novodobé jednotné národní fronty k budování socialismu s lidskou tváří, je dezinformace hodna vymazání. V podání establishmentu není dezinformací přemístění mrtvého syrského chlapce na lepší místo, aby fotka jeho těla vypadala líp do kampaně. Dezinformací v jejich podání jistě nebyly ani zprávy o zbraních hromadného ničení v Iráku před invazí, o existenci demokratických opozičních sil ve státech arabského jara, které bylo nutné podpořit a pomoct jim svrhnout autokraty, nebo o mírumilovnosti a holých rukou lidí na Majdanu. Dezinformací v jejich očích nebyly zjevně ani projevy bagatelizující ghetta druhých a třetích generací přistěhovalců ve Francii, Velké Británii, Německu nebo Belgii,“ upozorňuje Matějka na blogu serveru iDnes.cz.

Tohoto mustru se prý teď bude využívat k tomu, aby byly ze sociální sítě odstraněny projevy nenávisti a dezinformace. Za hrozivé Matějka považuje, že této snaze tleská i český ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).

Celý text najdete zde

Ze samotné EU se totiž šíří jedna posvěcená dezinformace za druhou, rok za rokem slyšíme o nových výzvách, které připomínají socialistické plánování. Do roku 2000 splníme toto, do roku 2010 toto a do roku 2040 chceme stihnout ještě toto. Takové zprávy k nám míří z Bruselu v pravidelných dávkách. S konečnou realitou ale nakonec nemají mnoho společného. Stejně tak z EU slyšíme, že islám nemá nic společného s islamisty, nebo že je ruský prezident Vladimir Putin nebezpečnější než Islámský stát.

I když si o názorech německé kancléřky Angely Merkelové či předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera může bloger Matějka myslet leccos, nikdy by jim nebral právo se vyjádřit. „Svoboda slova buď je, nebo není. Lidé mají přirozené právo na všechny informace, i ty blbé, hloupé či lživé, aby si sami mohli udělat obrázek o těch, kteří je propagují. Dnes začnete mazat jedny a příště někdo jiný smaže vás,“ varuje Matějka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…