EU je můj táta, Česko moje máma, píše kandidát Pirátů Cyril Koky

10.09.2020 13:37

Kandidát na senátora v obvodu Kolín za Českou pirátskou stranu a romský aktivista Cyril Koky se ve svém facebookovém příspěvku vyjádřil ke členství v Evropské unii.

EU je můj táta, Česko moje máma, píše kandidát Pirátů Cyril Koky
Foto: Archiv Cyrila Kokyho
Popisek: Cyril Koky, kandidát Pirátů do Senátu

„Jste spokojeni nebo nespokojeni v EU? Otázka, zda jsme v EU spokojeni a zda z ní profitujeme, se pravidelně vrací. Češi od začátku patří k zemím, které se k integraci staví poměrně rezervovaně. K tomu, že se postoj k evropské integraci zhoršuje, přispívají nejen média, ale také euroskeptické názory části politické reprezentace. Navíc situace, ve které se EU dnes nachází, negativní vnímání ještě umocňuje. Evropa čelí nárůstu populismu a EU opouští Velká Británie. Migrační krize odkryla vážné nedostatky a rozdílné názory mezi členskými státy,“ míní Koky.

On je však podle svých slov osobně rád, že Česko je součástí Evropské unie. „Jsou záležitosti, které jako malý stát nejsme sami schopni řešit. Můj postoj k EU bych definoval takto: Česká republika je moje máma a EU je můj táta. Prostě silná rodina, která, i když se na chvíli rozhádá, tak celkově pořád drží pohromadě a pomáhá si!“ poznamenal Koky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…