EU nabízí více peněz Turecku v uprchlické krizi. Za těchto podmínek

04.10.2015 18:42

Evropská unie a Turecko uzavřely dohodu. Na turecké straně bude postaveno šest nových uprchlických táborů a oba státy budou společně hlídkovat v Egejském moři, aby co nejvíce zredukovaly množství uprchlíků mířících do země. Informuje o tom server deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung.

EU nabízí více peněz Turecku v uprchlické krizi. Za těchto podmínek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Už před dvěma lety Brusel nabídl Ankaře, že postupně dojde ke zrušení vízové povinnosti mezi EU a Tureckem, pakliže bude Turecko důsledněji chránit své hranice, a právě tato dohoda je dnes uváděna v život. V praxi to znamená, že v Turecku vznikne šest nových uprchlických táborů a běženci, kteří dorazí na jih Evropy z této země, tam mohou být vráceni.

Zprávu v němčině naleznete zde

„Evropská komise také očekává, že se Turecko zlepší v integraci uprchlíků a více jim otevře svůj trh práce. Na oplátku Brusel nabízí další peníze, které by Ankara dostávala od EU skrze OSN. Přistoupíte-li na to, půjde až o 250 milionů eur z rozpočtu EU navíc,“ píše server.

Německá vláda doufá, že zefektivněním opatření hned na počátku cesty uprchlíků v Turecku omezí příliv imigrantů proudících do spolkových zemí tzv. balkánskou cestou. EU si je ovšem zároveň vědoma toho, že musí projasnit vztahy s Tureckem. V Evropském parlamentu totiž i dnes zaznívají hlasy, že plnohodnotné členství Turecka v EU povede jen k oboustrannému zklamání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…