EU propaguje speciální „ženská“ místa na parkování. A feministky začaly řádit...

27.03.2016 9:54

Evropské směrnice doporučují, aby v členských státech vznikla parkovací místa určená čistě pro ženy. A v Česku skutečně vznikají. Jenže to rozpaluje do běla jak řadu mužů, tak feministky. Informuje o tom server Týden.cz.

EU propaguje speciální „ženská“ místa na parkování. A feministky začaly řádit...
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslankyně v Poslanecké sněmovně

Parkoviště výhradně pro ženy vzniklo  třeba před občerstvením McDonald's. Starostka městské části Počernice to vysvětluje tak, že plné nákupní vozíky tlačí především ženy, proto si taky zaslouží zvláštní parkovací místa, aby nákupy nemusely nosit příliš daleko. Nápad paní starostky se ale u řady mužů nesetkal s pochopením. 

„Teď už jenom zajistit, aby na ta místa s nápisem ŽENY nechodily blondýny čurat,“ nechal se slyšet jeden z anonymů na síti. Další muži oznamují, že se cítí diskriminovaní. McDonald's prý původně plánoval, že parkovacích míst zřídí před svými podniky víc, ale vzhledem k negativním reakcím se od původního plánu upouští.

Starostka Moravcová si však z negativních reakcí hlavu nedělá. Kritika mužů se podle jejího názoru dala očekávat a ženy parkovací místa určená zvláště pro ně oceňují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…