EU se nerozpadá, jak dokládají naše každodenní životy, spustil Telička

26.11.2016 13:21

Europoslanec Pavel Telička (ANO) plánuje v následujících měsících objíždět krajská a okresní města a s lidmi o EU debatovat. Chce tak bojovat proti populismu a zkratkovitosti v české debatě o Evropské unii. Informoval o tom server E15.cz.

EU se nerozpadá, jak dokládají naše každodenní životy, spustil Telička
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

„Diskuse má smysl. Chci, abychom si konečně uvědomili, že jsme součástí Unie a že ji můžeme ovlivňovat,“ řekl poslanec Evropského parlamentu novinářům ve své kanceláři u Staroměstského náměstí. „Obrázek, že se Unie rozpadá a nefunguje, není trefný. V zásadě funguje dobře a náš každodenní život to potvrzuje,“ podotkl Telička.

  • Celý text je ZDE

Naše země podle Teličky nedokáže v Bruselu projevit iniciativu, je jen reaktivní a defenzivní. V otázkách EU podle něj na politické scéně i u občanů panuje „blbá nálada, která je do značné míry legitimní“. S některými úkoly, jako migrační nebo řeckou krizí, se podle něj kvůli nižší akceschopnosti nedokázala vypořádat.

Skutečných lídrů, kteří jsou schopní se vyhnout populismu, je ale v EU podle Teličky málo. Jedním z nich je pro něj Angela Merkelová. „U nás populární není a já sám mám proti ní některé výhrady především v migračních otázkách. Lídrů jako je ona ale v Evropě mnoho není,“ cituje server Teličkova slova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…