EXKLUZIVNĚ Ringo Čech povede do voleb zemanovskou Stranu práv občanů jako superlídr

09.08.2017 11:05

František Ringo Čech, známý umělec a ostrý komentátor veřejného dění, se po delší odmlce pustí do politiky. Jako superlídr povede kandidátku Strany práv občanů do sněmovních voleb. Čestným předsedou strany je prezident Miloš Zeman. ParlamentnímListům.cz to potvrdily dva důvěryhodné zdroje.

EXKLUZIVNĚ Ringo Čech povede do voleb zemanovskou Stranu práv občanů jako superlídr
Foto: Hans Štembera
Popisek: F.R.Čech

Hudebník, textař, spisovatel, herec, dramatik a malíř František Ringo Čech, který dlouhodobě patří k podporovatelům Miloše Zemana, pomůže někdejší prezidentově straně ve volbách do Poslanecké sněmovny. Redakce PL ze dvou zdrojů zjistila, že Ringo Čech povede kandidátku Stran práv občanů (SPO).

Strana ho coby superlídra oficiálně představí na čtvrteční tiskové konferenci v 11 hodin v pražské Loretánské ulici, sídle strany. Šéf SPO Jan Veleba to nechtěl komentovat, jméno Ringo Čecha ale nepotvrdil ani nevyvrátil. „V tuto chvíli to nebudu komentovat, počkejte si na zítřejší tiskovou konferenci,“ sdělil ParlamentnímListům.cz.

Čtyřiasedmdesátiletý Ringo Čech nebude v politice nováčkem, v letech 1996–1998 byl poslancem za ČSSD. Později znechuceně vyprávěl o poměrech v nejvyšších patrech politiky.

Čech se v posledních letech stejně jako prezident republiky vymezuje proti nelegální imigraci. Svůj odmítavý postoj k přijímání uprchlíků před časem vyjádřil i umělecky, když namaloval obraz „Lekce němčiny pro uprchlíky“.

Obraz Františka Ringo Čecha Lekce němčiny pro uprchlíky:

Přečtěte si poslední výstupy Ringo Čecha pro ParlamentníListy.cz:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…