Éééé...Odbyry, odby... Jakub Železný se snažil, ale kandidát v jeho pořadu na ČT úplně nezazářil. VIDEO koluje

01.10.2017 20:14

Po internetu koluje video, ve kterém se moderátor ČT Jakub Železný pokouší vyzpovídat lídra SPD Tomia Okamury v Jihočeském kraji Miloslava Roznera. Raději se podívejte sami, jak to dopadlo.

Éééé...Odbyry, odby... Jakub Železný se snažil, ale kandidát v jeho pořadu na ČT úplně nezazářil. VIDEO koluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Železný

Lídr Jihočeské kandidátky SPD Tomia Okamury Miloslav Rozner vystoupil v jedné z předvolebních debat České televize, aby se tu vyjádřil k situaci v resortu kultury. Video shrnující jeho styl vyjadřování sdílel na sociální síti Facebook např. Jan Cemper ze Strany zelených.

„Já si myslím, že kultura velice upadá, protože když si vezmu, já se pohybuju v kultuře přes dvacet let, a vezmu to tak, že dřív se dělalo spoustu akcí a dnes to spíš upadá,“ začal zvolna kandidát. Železný chtěl vědět, zda to není spíš naopak, zda na malých obcích nebo na venkově kulturní akce zařizují po svém. „Já když přijedu kamkoli do regionu, tak vždycky se tam něco děje,“ prozradil moderátor. A co na to Rozner? „Určitě, možná s vámi tak úplně nesouhlasím. Tak já vám řeknu, že v těch devadesátých letech toho bylo poměrně víc, a jak říkám, mluvím z vlastní zkušenosti,“ konstatoval politik, který si v pořadu častokrát pomáhal parazitním citoslovcem ,,éééé".

Anketa

Měli by Katalánci mít možnost vyjádřit se v referendu k případnému rozchodu se Španělskem?

98%
2%
hlasovalo: 5043 lidí

Poté také prozradil, že SPD Tomia Okamury chce, aby český stát vstupoval do kulturních projektů jako investor a pak se podílel na případném zisku. Jenže když to říkal, nedíval se do kamery, ale se sklopenýma očima hleděl na svůj řečnický stoleček. „Musíme odbyry..., odby..., odby..., odbyrykritizovat,“ zastavil se Rozner na jednom slově, až se ho Železný zeptal: „Promiňte, vy to čtete z programu vašeho?“ „Ne, to já jsem si jen udělal poznámky. Já jsem si udělal jen nějaké to, než jsem sem šel,“ odvětil politik. „To je v pořádku, čtěte si, co a jak potřebujete, já jen že to tady většinou politici říkají z hlavy,“ poznamenal k tomu Železný.

Moderátor změnil téma a chtěl vědět, co si má představit pod tím, když se SPD dovolává v oblasti kultury kořenů antické, židovské a křesťanské kultury. „No tak to úplně přesně nevím, neznám na to odpověď,“ odvětil zdráhavě kolega Okamury.

Nakonec došlo i na obnovu památek v Česku. Rozner konstatoval, že tento systém je třeba nastavit nově. „Že byste to trochu rozvedl, možná?“ zeptal se Železný. „No tak obnova prakticky dnes nefunguje, tak...,“ nedokončil větu Rozner. „Zeptám se tedy konkrétně, co konkrétně vám leží na srdci v oblasti ochrany památek.“ „Teď nevím, teď neumím odpovědět,“ doplnil Rozner.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…