Egyptský prezident Sísí zareagoval na teroristický útok. Tímto krokem

09.04.2017 22:45

Egyptský prezident Abd al-Fattáh as-Sísí ještě během tzv. Květné neděle zareagoval na odporný teroristický útok proti křesťanům žijícím v Egyptě. V masakru, k němuž se přihlásil Islámský stát, zemřelo 44 lidí. Egypt teď čeká výjimečný stav.

Egyptský prezident Sísí zareagoval na teroristický útok. Tímto krokem
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Podle agentury Reuters vyhlásil egyptský prezident Abd al-Fattáh as-Sísí v reakci na nedělní teroristický útok, k němuž se přihlásí, výjimečný stav. Prezident povolal armádu, aby napomohla k udržení pořádku v zemi. Zostřený bezpečnostní režim potrvá celé tři měsíce.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde   

„Bude přijata celá řada kroků, z nichž nejdůležitější bude vyhlášení tříměsíčního výjimečného stavu, k čemuž dojde, až budou splněny všechny kroky, které předepisuje ústava,“ oznámil podle agentury egyptský prezident ve státní televizi.

Reagoval tak hned na dva teroristické útoky na dva koptské kostely v Egyptě. Křesťané nemají ve většinově muslimské zemi právě na růžích ustláno, řečeno velmi jemně, a prezident Sísí jim slíbil ochranu. Mnozí muslimové zase nezapomínají na to, že Sísí býval generálem, který odstavil od moci Muslimské bratrstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…