Ekonom Pikora sdělil informací, která řadu dnešních pokrokových liberálů překvapí: Většina lidí se dělí na muže a ženy

25.11.2017 6:29

Ekonom Vladimír Pikora přispěl svým komentářem na serveru Reflex.cz. „Je to překvapivé, ale většina lidí se dělí na muže a ženy,“ podotkl.

Ekonom Pikora sdělil informací, která řadu dnešních pokrokových liberálů překvapí: Většina lidí se dělí na muže a ženy
Foto: nextfinance.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

Úvodem si Pikora všímá slov německého módního návrháře Karla Lagerfelda, který minulý týden zkritizoval proimigrační politiku německé kancléřky Angely Merkelové, když prohlásil, že není možné zabít miliony Židů a pak do země na jejich místo přivést miliony jejich nejhorších nepřátel. „Jakkoli tyto události od sebe dělí desítky let,“ podotkl Lagerfeld. 

„Ihned byla podána trestní oznámení. A kritika nabrala nevídané rozměry. Mezi těmi, kteří Lagerfelda kritizovali, byl pochopitelně i módní průmysl. Mně to ale nedalo. Možná jsem coby analytik přehnaně posedlý snahou přijít věcem na kloub, nicméně položil jsem si otázku, zda šlo skutečně jen o kritiku vítačů imigrantů, nebo o konkurenční boj. Jen co jsem se v tom začal trochu víc šťourat, mělo se ukázat, že to vlastně vůbec není jednoduché odlišit,“ poznamenal Pikora. 

A konstatuje, že Lagerfeld se vždy vyznačoval tím, že jeho modelky byly tak trochu ženské-mužatky. „Jenže zatímco Lagerfeld je léta stejný, módní průmysl se mění. Většina návrhářů zcela opustila ženské křivky. A tak se v porovnání s nimi i minimalistický Lagerfeld bez jakékoli změny svého stylu najednou stal ultrasexy a ženský,“ zmínil Pikora se slovy, že módní průmysl už nějaký čas není o krásných sexy ženách. 

Původní text ZDE.

„Zcela vážně se objevují studie o tom, že máme nikoli dvě, ale hned 25 pohlaví. Vážně. Děti v Británii dostaly dotazník, v němž se měly identifikovat s jedním z 25 genderů. A došlo to tak daleko, že některé státy již legalizují třetí pohlaví, což je jen předstupeň k legalizaci dalších,“ dodal Pikora. 

Podle jeho slov, když si uvědomíme prudkou proměnu módního světa, kritika Lagerfelda, jenž nejde s proudem a jehož modelky stále víceméně vypadají jako ženy, dostává jiné obrysy. „Možná nejde jen o imigranty, ale vše zapadá do kontextu tiché revoluce v módním průmyslu, jež se dříve či později promítne do celé evropské společnosti. Lidé samozřejmě mají sklon napodobovat módní časopisy. To je ostatně také důvod, proč si je kupují. Je tak jen otázkou času, kdy kult zdaleka ne jen bezpohlavnosti přejde do ulic,“ sdělil český ekonom.

„Kritika prostořekého Lagerfelda a jeho názorů tak pro mě není jen kritikou jeho protiimigračního názoru. Myslím, že na Lagerfelda prostě obecně mají spadeno také všichni ti, jimž nějak záhadně začalo vadit, že drtivá většina lidí na planetě se stále ještě dělí na muže a ženy,“ uzavřel Pikora.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…