Ekonom Pikora vypálil: OSN pod taktovkou aktivistů? Zrušit!

04.07.2020 13:00

Organizace spojených národů přišla podle ekonoma Vladimíra Pikory s návrhem, aby obyvatelé členských zemí používali genderově korektní slovník a už neříkali přítel nebo přítelkyně, ale jak ženám, tak mužům – partner. Podle Pikory to ukazuje, že OSN už žije odtržená od reality světa a přišel čas OSN zrušit.

Ekonom Pikora vypálil: OSN pod taktovkou aktivistů? Zrušit!
Foto: OSN
Popisek: OSN

OSN má přes 200 členských států, které používají různé jazyky a v některých z nich mají jazykové rody – mužský, ženský a střední – své místo, které nemá nic společného s domnělou diskriminací. Jenže tohle aktivisté všeho druhu nechtějí vidět a snaží se přepsat nejen historii – proto ničí sochy historických osobností –, ale také jazyk a tím i myšlení lidí.

Dalším krokem je změnit naše myšlení jako v dystopickém románu 1984. K tomu je třeba ovlivnit naše myšlení. Klíčem k tomu je změnit náš jazyk. Vymýtit z něj muže a ženu a ponechat jen bezpohlavní TO. To ale v češtině vážně nejde. Logika jazyků tak vytvoří novou bariéru mezi národy. Slované ani Germáni nebudou nikdy tak progresivní revolucionáři jako Anglosasové,“ napsal Pikora v textu pro Reflex.cz.

Ekonom také připomněl, že OSN vznikla poté, co absolutně selhala Společnost národů, která nedokázala zabránit druhé světové válce. OSN měla být platformou, která si v tomto směru povede lépe a skrze dialog mezi státy bude bránit vypuknutí další velké války. Teď se však zdá, že si OSN místo válek, kterých je na světě stále dost, všímá spíše genderově jazykové korektnosti.

Pokud je to tak, pak podle Pikory nastal čas OSN zrušit.

„Z mého pohledu je OSN ve stávající podobě zbytečnou organizací, která jen zneužívá našich peněz k nesmyslům, jako je genderová neutralita jazyka. OSN potřebuje radikální změnu, nebo zrušení pro přebytečnost,“ konstatoval Pikora v narážce na skutečnost, že Česko posílá OSN příspěvky, stejně jako jiné státy; za Česko to letos bylo asi 200 milionů korun. A OSN ani s těmito prostředky nebyla schopná sjednat klid zbraní v Sýrii ani v dalších částech světa.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…