Ekonom Sedláček u Veselovského: Zeman vejde do dějin jako kuriozita. Co provádí, to nedělali ani komunisti

26.10.2016 15:51

K současné kauze kolem neudělení vyznamenání Jiřímu Bradymu se vyjádřil také ekonom Tomáš Sedláček. Učinil tak během rozhovoru, který poskytl internetové televizi DVTV.

Ekonom Sedláček u Veselovského: Zeman vejde do dějin jako  kuriozita. Co provádí, to nedělali ani komunisti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Tomáš Sedláček

Nejprve se moderátor Martin Veselovský Sedláčka zeptal, jak se za dvacet let budeme dívat na aktuální kauzu kolem státního vyznamenání, které mělo nebo nemělo být uděleno přeživšímu holokaust Jiřímu Bradymu. „Já myslím, že v jistém slova smyslu to do jakýchsi dějin vejde, ať už jenom jako jakási kuriozita, že tady došlo k tak prudkému politickému a morálnímu otřesu kvůli návštěvě mírumilovného mnicha. To myslím, že do takových mírně podrobnějších dějinných análů vejde,“ odpověděl Sedláček.

Současnou situaci, ke které kauza Brady vedla, považuje za dosud největší vyostření těch dvou táborů, které proti sobě stojí.

Nynější dění má prý i své výhody: „Protože je najednou vidět to myšlení zemanovsko-prezidentské kliky,“ uvedl a pokračoval: „Už těch trapasů bylo tolik, že se v tom zamotávají i mistři těchto polopravd a manipulací.“ „Ti mistři jsou kdo?“ zajímalo Veselovského. „Ta hradní klika. Mně přijde, že jejich část příběhu je nevěrohodná. I kdyby to nakrásně tak bylo, i kdybychom měli ztratit 50 % HDP, tak to přece ještě není důvod tady někoho lustrovat, kdo se s kým sejde nebo nesejde,“ uvedl Sedláček.

Veselovský se jej také zeptal na to, zda je správná cesta bojkotovat tradiční hradní akci, na které se udělují státní vyznamenání. „Já být poslancem nebo senátorem nebo členem vlády pozvaným na Hrad, tak bych tam také nešel. Protože tam nemůžu sedět, jako by se nechumelilo, a oslavovat udělení cen někomu, koho si nevážím. Nejen když byl vyškrtnut člověk, který si to zasloužit měl, ale způsobem, kdy byl použit k vydírání, to se tady snad nedělo ani za komunismu. Přijde mi to neúnosné jednání,“ odpověděl Sedláček.

Celé video je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…