Ekonomický expert ČSSD: Důchodový systém není třeba zásadně měnit. Poslankyně TOP 09 Adamová se nestačila divit

15.09.2017 23:00

Expertní důchodová komise skončila, bez toho, aniž by navrhla zásadní změnu penzí. Nedokázala se totiž na ničem shodnout. Shodnout se nedokázali ani v pořadu Události, komentáře ČT24 ekonomický expert ČSSD Michal Pícl a členka sněmovního výboru pro sociální politiku Markéta Adamová (TOP 09).

Ekonomický expert ČSSD: Důchodový systém není třeba zásadně měnit. Poslankyně TOP 09 Adamová se nestačila divit
Foto: TOP 09
Popisek: Poslankyně TOP 09 Markéta Adamová

„Tato komise pracovala jako jedna z nejdéle působících. Mnoho řešení ale nepřinesla,“ zkritizovala komisi poslankyně Adamová. „Ta reforma, která byla zrušena, nebyla ničím nahrazena. A to my vládě vyčítáme,“ dodala.

„Ta komise prosadila důležité věci, například zrušení druhého pilíře. My si naopak myslíme, že žádná velká důchodová reforma potřeba není,“ oponoval ekonomický expert ČSSD Michal Pícl s tím, že stačí jen drobné parametrické změny. „Důchodový systém vskutku není třeba zásadně měnit,“ zopakoval pak rázně.

„S tím zásadně nesouhlasíme. Vyčítáme této vládě, že před tímto problémem zavírá oči. Většina lidí se domnívá, že reforma je nutná. Nevěří, že stát bude mít v budoucnu peníze na penze,“ podotkla Adamová.

Závěrem se oba vyjádřili k tomu, zda si lidé musí spořit na důchod. „Stát by měl zaručit důstojné penze lidem ve stáří. Lidé si ve třetím pilíři spořit nemusí, mohou,“ sdělil Pícl. Adamová však i v tomto oponovala. Navíc podle jejích slov třetí pilíř nenahrazuje ve všem pilíř druhý. „Jako že lidé neměli na druhý pilíř, tak by teď měli mít na třetí pilíř?“ zeptala se závěrem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…