Ekonomičtí migranti to z Francie do Británie zkouší přes La Manche. Toto jim prý hrozí

30.12.2018 19:29

Na palubě rybářské lodě zadržela francouzská pobřežní stráž před vánočními svátky šestnáct lidí. Dalších čtyřicet pak zachytili britští kolegové na Boží hod. Dalších dvacet migrantů si pak den po svátcích v Lamanšském průlivu strany rozdělily, informovala ČTK.

Ekonomičtí migranti to z Francie do Británie zkouší přes La Manche. Toto jim prý hrozí
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Stále častěji si migranti hromadící se na francouzské půdě myslí, že jim bude lépe v Británii. Pokoušejí se tak o snadněji proveditelnou, ale nebezpečnější cestu. Po útrapách trvajících stovky až tisíce kilometrů jim najednou třiceti- až čtyřicetikilometrová vzdálenost musí připadat mnohem snadnější.

Zimní období v Lamanšském průlivu je však mnohem krutější. Prudké poryvy téměř neustálého větru a náhle se zvedající vlny, které mohou dosahovat mnoha metrů, mohou snadněji čluny převrátit. Spadnout v této konstelaci do ledové vody může znamenat rychlé podchlazení.

Extrémně nebezpečná cesta přes Lamanšský průliv je i v důsledku velké hustoty lodní dopravy. Tuto mořskou trasu by se dalo přirovnat k dálnici D1 pro nákladní lodě.

Úřady hovoří o tom, že hlavní vliv na to opět mají pašeráci lidí. „Máme za to, že za těmito ilegálními pokusy malých lodí přeplout Lamanšský průliv jsou organizované kriminální gangy,“ citoval zpravodajský web BBC mluvčího ministerstva vnitra.

Lidé mířící do Británie jsou podle úřadu daleko častěji ekonomickými migranty než uprchlíky. Čtyřicetičlenná posádka zachycená v Lamanšském průlivu o Vánocích pochází z Iráku, Íránu a Afghánistánu. Jde především o muže.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…